latinica  ћирилица
12/04/2019 |  17:58 ⇒ 19:32 | Autor: RTRS

Cvijanović: U Ugljevik uloženo 35 miliona KM (FOTO)

U Ugljeviku je danas održan sastanak predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović sa rukovodstvom ove opštine.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo današnjim sastankom sa načelnikom opštine Vasilijem Perićem, rekavši da je razgovarano o projektima koji se realizuju u ovoj opštini.

Podsjetila je da je Vlada Srpske u Ugljevik uložila 35 miliona KM.

- Prošle godine je uloženo 500.000 KM. Danas sam imala priliku da se informišem o realizaciji projekata finansiranih tim sredstvima. Riječ je o rekonstrukciji lokalne putne infrastrukture, škole i objekta ambulante porodične medicine. Svi ti projekti su značajni za lokalno stanovništvo - istakla je Cvijanovićeva.

Foto: RTRS

Ona je naglasila da je jaka veza između republičke i loklanih vlasti osnov za realizaciju uspješnih projekata.

Cvijanovićeva je navela da je RiTE Ugljevik srce privrednog života ove opštine.

- Moramo voditi računa o daljem razvoju opštine Ugljevik, kao i ostalih opština u Srpskoj. Razvoj svake opštine je razvoj Republike i mi smo tome posvećeni - poručila je predsjednica Srpske.

Foto: RTRS

Načelnik opštine Ugljevik rekao je da je na sastanku sa predsjednicom Srpske razgovarano o funkcionisanju najvećeg preduzeća u ovoj opštini RiTE Ugljevik.

- Rudnik i termoelektrana Ugljevik je značajno preduzeće za našu regiju i čitavu Republiku Srpsku, koje zapošljava oko 2.000 ljudi - naveo je Perić.

On je dodao da je tema sastanka bila i realizacija infrastrukturnih projekta, poput uređenja korita rijeke Јanje i drugi značajni projekti koje je podržala Vlada Srpske.

Perić očekuje dalju podršku republičkih institucija opštini Ugljevik.