latinica  ћирилица
13/04/2019 |  09:10 ⇒ 10:57 | Autor: RTRS

Danas oblačno i svježe

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje oblačno i svježe, ali pretežno suvo vrijeme, uz najvišu dnevnu temperaturu vazduha do 15 stepeni Celzijusovih.

Јutros je pretežno do potpuno oblačno vrijeme, ponegdje na zapadu, sjeveru i istoku tmurno uz nisku oblačnost, a oko rijeka i po kotlinama magla, te mjestimična i povremena slaba kiša ili rosulja. U planinama ima slabog snijega ili susnježice, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana će se zadržati oblačno i pretežno suvo vrijeme, a periodi sa slabim padavinama mogući su na sjeveru, zapadu, jugozapadu i istoku, a od centralnih predjela ka jugu promjenljivo oblačno, poslije podne sa povremenom kišom.

Duvać slab do umjeren vjetar, sjeverni i sjeveroistočni.

Minimalna temperatura vazduha od tri do osam, na planinama od minus dva stepena Celzijusova.

Najviša dnevna temperatura od osam do 13, na jugu i stepen-dva viša, a u planinama od tri stepena Celzijusova.

Temperatura vazduha izmjerena u 8.00 časova: Bjelašnica minus dva, Han Pijesak i Ivan Sedlo nula, Mrakovica, Čemerno i Sokolac jedan, Mrkonjić Grad, Kalinovik, Mrkonjić Grad i Sarajevo dva, Ribnik, Krupa na Uni i Šipovo tri, Nevesinje četiri, Gacko, Novi Grad, Prijedor, Srbac, Srebrenica, Banjaluka i Zvornik pet, Foča, Rudo, Bijeljina, Brčko i Doboj šest, Višegrad sedam, Bileća devet, Trebinje i Mostar 10 stepeni Celzijusovih.