X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
13/04/2019 |  10:45 ⇒ 19:48 | Izvor: SRNA

Državljni BiH deportovani iz Njemačke moraju biti pod kontrolom

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je da trojica državljana BiH, koji su deportovani iz Njemačke zbog povezanosti s terorizmom, mogu biti potencijalna opasnost za bezbjednost u BiH i da moraju biti pod kontrolom ako se pojave na teritoriji Srpske.

Lukač je naveo da se na njih mora obratiti pažnja i da se mora znati kuda se kreću, sa kim se druže i kakve kontakte imaju.

- Oni su svakako predmet naše pažnje i u budućem periodu. Ako se pojave na teritoriji Republike Srpske, moraju biti apsolutno pod kontrolom. Oni mogu da budu potencijalna opasnost za bezbjednost u BiH. Između ostalog, zbog toga su i deportovani iz druge zemlje - rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

On je dodao da su prvo iz medija dobijene informacije o tome da su oni prebačeni iz Njemačke i da su pušteni na slobodu.

- Nismo dobili zvaničnu informaciju da su došli u BiH, da su saslušani i, što je najbitnije, da su pušteni na slobodu. MUP Srpske, kao i sve druge agencije koje se bave bezbjednošću u BiH, takve informacije moraju imati brzo - istakao je Lukač.