latinica  ћирилица
13/04/2019 |  12:28 ⇒ 21:42 | Autor: SRNA

Počela Treća digital-marketing konferencija "Konverzija"

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je danas da je digitalni marketing izuzetno značajan zbog čega u Vladi Srpske postoji zaniteresovanost za tu temu, budući da digitalne marketing platforme pružaju nove mogućnosti promovisanja Srpske i njenih potencijala.
Digitalni marketing - Foto: RTRS
Digitalni marketingFoto: RTRS

- Postoji mnogo potencijala Srpske koje nedovoljno promovišemo, a što bi trebalo. Sada imamo priliku da uz pomoć novih tehnologija i digitalnih platformi to radimo - rekao je Rajčević novinarima u Banjaluci, prisustvujući otvaranju dvodnevne 3. Regionalne digital-marketing konferencije "Konverzija".

Rajčević je dodao da je ova konferencija značajna jer će se na njoj čuti dosta kvalitetnih predavanja i mišljenja, kako bi u Vladi Srpske dobili nova iskustva i strategije koje mogu iskoristiti u svakodnevnom poslu.

On je naglasio da posebnu temu čini upotreba digitalnog marketinga od strane poslovne zajednice Srpske, ističući da će on to što više podsticati kroz razgovore sa Privrednom komorom i Unijom udruženja poslodavaca Srpske, kako bi dobili nove smjernice za promociju vlastitih proizvoda i time proširili poslovanje i van granice.

Prema njegovim riječima, digitlani marketnig je jedan od bitnijih djelova IT tehnologija, s obzirom da se globalno tržište digitalnog marketinga procjenjuje na oko 100 milijardi dolara i da je to jedna od novih branši u industriji.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da grad podržava ovakve događaje, jer Banjaluka želi da bude regionalni centar.

- Ako govorimo o modernim vremenima, onda moramo govoriti i o savremenim tehnologijama, digitalnoj transformaciji i IT tehnologijama, a Banjaluka ima sve preduslove da bude IT centar - naveo je Radojičić.

Radojičić je podsjetio da je Strategijom razvoja grada definisano da Banjaluka želi da bude pametni grad, kao i da to podrazumijeva niz modernih aplikacija u saobraćaju, administraciji i raznim vidovima komunalnih usluga, što predstavlja dugoročni posao transformacije, odnosno konverzije grada.

Konferencija je okupila više od 400 učesnika i 26 stručnjaka iz oblasti digitalnog marketinga, s ciljem razmjene i upoznavanja stručnog znanja i iskustava, uz proaktivno umrežavanje svih učesnika.