latinica  ћирилица
13/04/2019 |  20:48 | Autor: SRNA

Stefanović: Protest opozicije protekao mirno

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je današnji protest opozicije u Beogradu protekao bez incidenata.
Nebojša Stefanović - Foto: TANЈUG
Nebojša StefanovićFoto: TANЈUG

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je na protestu bilo oko 7.300 ljudi u trenutku kada ih je bilo najviše.

On je naveo da će se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjasniti o zahtjevima, koji su, kako ocjenjuje, "više nego smiješni" i dodao da je Vučić razmišljao da li da se obrati javnosti, jer je protest najavljen kao najveći skup opozicije ikada.

- Pošto je čuo jezik mržnje, rešio je da se ne obraća i ne bavi ovim skupom - rekao je Stefanović.

On kaže da su se uoči današnjeg dana u javnosti plasirale neistine o tome da će policija blokirati puteve ka Beogradu, onemogućavati željeznički i autobuski saobraćaj, hapsiti lidere opozicije ili slati tajnu policiju među demonstrante i organizovati nerede, ukazujući da se ništa od toga nije dogodilo.

Stefanović je rekao da se raspitao u Beogradskoj autobuskoj stanici i da je danas u Beograd pristiglo oko 700 autobusa, ističući i da nijedan voz nije niti zastao, niti usporio.

- Svako ko je želeo da dođe imao je mogućnost i način da dođe, ali to je bila kampanja koja je trebalo da napravi pripremu i pokaže kako su ugroženi i da se nešto strašno sprema protiv njih - rekao je Stefanović.

On je ukazao da se Narodna skupština i inače štiti i da je policija decenijama u njoj prisutna, dodajući da su jedinice policije danas došle u skladu sa zakonom i pozivom Narodne skupštine.

- Šta je problem u tome da policija bude u parlamentu i spreči da se spali zgrada parlamenta? Desilo se ranije, spaljena je. Desio se i upad u RTS i nećemo nikome više to dozvoliti - poručio je Stefanović.