latinica  ћирилица
14/04/2019 |  08:36 ⇒ 08:40 | Autor: SRNA

"Maglić" izjednačio protiv "Ljubinja" - danas majstorica

Odbojkaši fočanskog "Maglića" savladali su sinoć pred svojom publikom odbojkaše "Ljubinja" sa 3:1, čime su rezultat u finalnoj seriji plej-ofa Prve lige Srpske izjednačili na 1:1, pa će novi šampion biti poznat danas nakon majstorice, koja se, takođe, igra u Foči.
Foča, odbojka - Foto: SRNA
Foča, odbojkaFoto: SRNA

Prvi set pripao je domaćinu, a drugi gostima, da bi se meč "prelomio" u trećem setu, kada su dosta iskusniji igrači "Maglića", nošeni velikom podrškom sa tribina, uspjeli da stignu zaostatak od pet poena i od 18:23 dođu do 28:26.

Na krilima ovog preokreta, domaćin je u četvrtom setu bez mnogo problema završio posao i zakazao majstoricu na istom mjestu danas u 14.00 časova.

- Kao što smo i najavili odlučio je agresivniji servis i mnogo bolja igra u polju, nego što je to bilo u prvom meču u Ljubinju. Na našoj strani su iskustvo i publika i iskreno se nadamo da možemo i sutra pobijediti, ali će, kao i sinoć odlučivati nijanse - rekao je kapiten "Maglića" Dragan Matović.

Kapiten "Ljubinja" Mirko Kozić ne gubi nadu da njegova ekipa može do šampionskog pehara.

- Ušli smo u ovaj meč nervozno, pa smo uspjeli da se konsolidujemo, ali je opet uslijedio pad u igri. Dobro ćemo se odmoriti i očekujemo, naravno, da ćemo pobijediti u masjtorici - rekao je Kozić.