latinica  ћирилица
14/04/2019 |  09:49 ⇒ 14:28 | Autor: SRNA

Od sredstava Vlade Srbije gradiće se dječije igralište u Višegradu

Opština Višegrad u prošloj godini od Vlade Srbije dobila je 150.000 evra i ta sredstva će biti uložena u izgradnju dječijeg igrališta i pomoćnog stadiona, rekao je Srni načelnik ove opštine Mladen Đurević.
Mladen Đurević - Foto: SRNA
Mladen ĐurevićFoto: SRNA

Đurević je naveo da je to samo dio sredstava potrebnih za završetak kompleksa koji će sadržavati i pomoćni stadion sa kompletnom potrebnom infrastrukturom, parkingom, saobraćajnicom, vodom, strujom i rasvjetom.

- Mi smo već uspjeli da izaberemo izvođača za dva lota na tom projektu, a treći lot podrazumijeva pristupne saobraćajnice. Nadamo se da ćemo uskoro dobiti izvođača za treći lot - rekao je Đurević.

On je naglasio da će na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem predložiti da opština Višegrad dobije još sredstava da bi ovaj projekat mogao biti kompletno završen.

Đurević je rekao da bi izgradnja dječijeg igrališta trebalo uskoro da počne.

- Za svu našu djecu i sve one koji će korisititi pomoćni stadion i dječije igralište veoma je bitno što ćemo imati takav sadržaj. Naša djeca su na prvom mjestu i vjerujem da će završetkom ovog kompleksa biti zadovoljna ne samo djeca nego i njihovi roditelji - naglasio je Đurević.

On je napomenuo da je prošle godine sa Vučićem u Trebinju razgovarano o projektima koji će se realizovati u opštinama sa ove regije i dodao da ga raduje što je Srbija našla mogućnosti da pomogne Republici Srpskoj, te izrazio uvjerenje da će u dodatnim raspodjelama sredstava Višegradu pripasti određeni dio.

Đurević je podsjetio da je Vlada Republike Srpske opštini Višegrad prošle godine odobrila sredstva za dva vrlo važna projekta, a to su završetak izgradnje vodovoda Klašnik-Prelovo i za kanalizacionu mrežu u naselju Okolišta.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković nedavno je najavio da će početkom maja, najvjerovatnije u Etno-selu "Stanišići" kod Bijeljine, biti održan sastanak svih načelnika i gradonačelnika iz Srpske, te nekoliko iz Federacije BiH gdje je većinsko srpsko stanovništvo.

Sastanku bi trebalo da prisustvuju i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Srbije Ana Brnabić i drugi zvaničnici iz Srpske i Srbije.

Višković je rekao da bi na sastanku trebalo da bude riječi o realizaciji dosadašnjih projekata i daljoj saradnji u realizaciji budućih projekata za koje se već sada prave planovi.