latinica  ћирилица
14/04/2019 |  21:15 | Autor: RTS

Zvezda ponovo bolja od Budućnosti

Košarkaši Crvene zvezde, impresivnom partijom koju je karakterisao gotovo nestvaran procenat šuta iz igre, savladali su jš jednom ekipu Budućnosti (107:69) i poveli su sa 2:0 u finalu plej-of serije ABA lige. Serija se sada seli u crnogorsku prestonicu.
Crvena Zvezda - Budućnost (foto: Crvena zvezda mts) -
Crvena Zvezda - Budućnost (foto: Crvena zvezda mts)

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su podgoričku Budućnost rezultatom 107:69 (26:19, 28:18, 22:16, 31:15) i sa 2:0 u seriji odbranili domaći teren u dvije utakmice finala plej-ofa ABA lige.

Tim Milana Tomića, peti put u sezoni, iz isto toliko mečeva, ponovo je ubjedljivo slavio protiv šampiona Јadrana i stigao na pobjedu da mu preotme titulu, ali i da se vrati u Evroligu.

Zvezda je nanijela najteži poraz Budućnosti u ABA ligi posljednjih godina i sa ogromnom dozom samopouzdanja ide u Podgoricu na nastavak serije.

Јedini problem za srpski tim predstavlja povreda Stratosa Perperoglua, koji je napustio teren u finišu treće deonice kada je prilikom pogotka nezgodno doskočio.

Upravo je Grk sa 17 poena bio najefikasniji na meču u dvorani "Aleksandar Nikolić", jedan manje dao je Kejsi Rivers. Kod gostiju Nemanja Gordić je imao 11 poena.

Treći meč na programu je u srijedu u Podgorici u hali Morača.