latinica  ћирилица
15/04/2019 |  17:53 ⇒ 20:00 | Autor: RTRS

Rekonstrukcija škole u Obudovcu sredstvima Vlade Srbije

Predsjednica Željka Cvijanović posjetila je i najveću šamačku mjesnu zajednicu - Obudovac, gdje je u toku izgradnja dječijeg obdaništa, za šta je Vlade Srpske obezbijedila 200 hiljada maraka.

Naglasila je i da će sa 100 hiljada maraka Vlade Srbije biti sanirana i rekonstruisana Osnovna škola u Obudovcu.

Plan završetka radova na Obudovačkom obdaništu je jesen, kada će na vrata ove ustanove zakucati i prvi mališani. Mještani ističu da će sada imati sve na jednom mjestu i školu i obdanište, zbog kojeg su do sada mališane vozili u Šamac.

- Ovdje je godinama postojala inicijativa, konačno smo ušli u realizaciju tog projekta. Zaokružićemo jednu kompletnu cjelinu na području Obudovca, što će značajno olakšati uslove u obdaništu u Šamcu - kaže Dragan Mitrović, predsjednik Savjeta MZ Obudovac, Šamac.

Predsjednica Srpske u Obudovcu

Osnovnu školu u Obudovcu pohađa 280 učenika. Za narednu školsku godinu očekuju upis tri odjeljenja đaka pravaka.

- Biće dovoljno za 50 djece i naravno ukoliko bude bilo potrebe a nadamo se da će biti, onda možemo proširivati te kapacitete. Ono što je važno da idemo u jednu ozbiljnu rekonstrukciju, kada je u pitanju škola u Obudovcu. Dobili smo iz sredstava Srbije, 100 hiljada KM i oni se prioritetno sada koristiti za sanaciju i rekonstrukciju - napomenula je predsjendica Srpske.

Predjednica Republike, Željka Cvijanović, ocijenila je da se širom Srpske ulaže u obnove i rekonstrukcije škola i da je do sada investirano više od 100 miliona maraka.

- Јa se iskreno nadam će to sve da se realizuje, što je danas rečeno, na radost naših učenika, prije svega, jer đacima su neophodni dobri uslovi, prije svega higijenski, zatim svi ostali, da budu srećniji i da ljepše pohađaju školu, takođe i nastavnici i radnici, koji tu rade - istakla je Kosovka Panić, direktorica OŠ Obudovac, Šamac.

Povezane vijesti:

Vlada Srpske u Šamac uložila 70 miliona KM