latinica  ћирилица
16/04/2019 |  12:37 | Autor: Agencije

Bajern: Nemamo toliko novca za Mbapea

Postavlja se pitanje da li neko može priuštiti taj novac bez ulaska u finansijske probleme, rekao je predsejdnik Bajerna Uli Henes.
Kilijan Mbape (foto: mysanantonio.com) -
Kilijan Mbape (foto: mysanantonio.com)

Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi su trenutno najbolji fudbaleri na svijetu, a kakao se čini uskoro bi mogli da dobiju nasljednika. Mladi Francuz Kilijan Mbape nastavlja da pruža sjajne partije, te je interesovanje klubova za njegove usluge svakog dana sve veće.

Napadač Pari Sen Žermena je najbolji strijelac Lige 1, postigavši 27 golova u 26 utakmica i tako potvrdio reputaciju jednog od najperspektivnijih mladih igrača svijeta.

Neki od najbogatijih klubova pokazali su interesovanje za Francuza, koji je povezivan i sa Real Madridom, koji je navodno spreman da izdvoji rekordnu sumu novca.

U fudbalskom svijetu nije strano izdvojiti po nekoliko desetina miliona evra za određenog igrača, ali predsjednik Bajerna Uli Henes ističe da Bavarci nisu spremni da plate osvajača Mundijala u Rusiji.

- Јa bih odmah kupio Mbapea, odličan je igrač. Ali, mi nemamo novca za njega. Ne radi se o tome da li je vrijedan tog novca, jednostavno mi ga nemamo. Postavlja se pitanje da li neko može priuštiti taj novac bez ulaska u finansijske probleme – rekao je Henes.

Nagađanja o cijeni Mbapea idu i preko 100 miliona evra, ali Bajern nije spreman da izdvoji tu sumu. Nijemci su nedavno platili 80 miliona evra za Lukasa Ernandeza, koji je došao iz Atletiko Madrida.

- Iznenadio sam se što je taj transfer toliko kritikovan. Donedavno se govorilo da Bajern s opreznom politikom transfera nema šanse za ulazak u grupu najboljih svjetskih timova, a sada se čude što smo potrošili 80 miliona na igrača - kaže Henes.