latinica  ћирилица
16/04/2019 |  17:48 ⇒ 17:55 | Autor: SRNA

Vučić: Odluka o vanrednim izborima nakon susreta sa Sijem i Putinom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će odluka o eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima biti saopštena poslije razgovora sa kineskim predsjednikom Si Đinpingom i predsjednkom Rusije Vladimirom Putinom.
Aleksandar Vučić (foto: Tanjug / Sava Radovanović) -
Aleksandar Vučić (foto: Tanjug / Sava Radovanović)

- Ako idemo na izbore, cilj je da pobijedimo ubijedljivije nego ikada, a pobjeđujemo svakako - rekao je Vučić, lider Srpske napredne stranke, obraćajući se na sjednici proširenog sastava Izvršnog odbora i Glavnog odbora SNS-a u Sava centru u Beogradu, nakon sjednice Predsjedništva stranke.

Vučić je povodom najave dijela opozicije iz Saveza za Srbiju da će blokirati dolazak ljudi na miting u okviru kampanje "Budućnost Srbije" u Beogradu u petak, 19. aprila, rekao da se u Srbiji poštuje zakon.

- Neće početi miting u petak, neće početi dok ne oslobodimo sve puteve, makar dva dana ovde čekali u Beogradu. Ići ćemo u svaki grad i svako selo. Nema šta istrpeli nismo, nema laži koji izdržali nismo. Sloboda kretanja je zagarantovana, a mi vam poručujemo - samo probajte da nas blokirate. Bando fašistička, fašizam neće proći u Srbiji - rekao je Vučić.

On je poručio opoziciji da je dobrodošla u parlamentu, gdje se vodi dijalog, ali da Srbija nije njihova "fontana želja", i da ultimatumi i ucjene opozicije oko Saveza za Srbiju "neće proći".

Vučić je podsjetio da se zahtjevi dijela opoziicje okupljene oko Saveza za Srbiju odnose samo, kako je rekao, "na tajkune Đilasa i Šolaka, a ništa za narod".

On je dodao da opoziciju ne zanimaju veće plate, penzije, veće subvencije za privredu.

- Kažem im da možemo jedino u parlamentu da razgovaramo, oni kažu nećemo ni to. E pa mi na ulici nećemo da razgovaramo -  rekao je Vučić.