latinica  ћирилица
16/04/2019 |  19:20 ⇒ 19:41 | Autor: SRNA

Proširenje EU od geopolitičkog značaja za kontinent

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, član Predsjedništva Šefik DŽaferović i predsjednik Slovenije Borut Pahor saglasni su da je proširenje EU na članice učesnice Brdo-Brioni procesa od geopolitičkog značaja za cijeli kontinent, te da će u tom duhu biti i predstojeći samit zemalja Brdo-Brioni procesa u Albaniji.
Dodik, Pahor, DŽaferović - Foto: RTRS
Dodik, Pahor, DŽaferovićFoto: RTRS

Ovaj samit biće održan u maju uz prisustvo visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federike Mogerini.

Dodik i DŽaferović, danas su u Sarajevu upoznali Pahora o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, sa posebnim akcentom na aktivnostima u vezi sa putem BiH ka EU, kojeg članovi Predsjedništva BiH podržavaju konsenzusom.

Članovi Predsjedništva BiH ocijenili su ulogu Slovenije kao lidersku kada su bilateralni odnosi u regionu u pitanju, zahvalivši se Sloveniji na bezrezervnoj podršci BiH na putu ka evropskim integracijama, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjednik Slovenije boravi u posjeti BiH povodom desetog, jubilarnog Sarajevo biznis foruma, koji će biti održan u naredna tri dana, a kojem će prisustvovati po četvrti put.

Sastanku sa Pahorom su u ime člana Predsjedništva BiH Željka Komšića prisustvovali savjetnici Branimir Јukić i Slaven Kovačević.

Povezane vijesti:

Dodik-Ivancov: Što prije formirati vlast, štetu trpe građani