latinica  ћирилица
17/04/2019 |  10:36 ⇒ 10:40 | Autor: B92

Alegri: Ostajem, želim da osvojim LŠ sa Јuventusom

Trener Јuventusa Masimilijano Alegri izjavio je da, bez obzira na novi neuspjeh u Ligi šampiona, ostaje i naredne sezone da pokuša da osvoji pehar.

Ajaks je poslije 1:1 u Amsterdamu uspio da pobijedi u revanšu u Torinu sa 2:1 i plasira se među četiri najbolja tima u elitnom takmičenju.

Otuda nije iznenađenje što je Alegri ponovo na udaru kritika javnosti u Italiji poslije eliminacije od Ajaksa, posebno zbog neočekivanog poraza u Torinu 2:1.

- Sastao sam se sa predsjednikom Anjelijem prije nekoliko dana i saopštio mu da ostajem u Јuventusu. Zajedno ćemo da sjednemo na kraju sezone i pričamo o budućnosti - rekao je Alegri na konferenciji za medije.

On je priznao da je Ajaks apsolutno zaslužio da izbaci Јuventus iz daljeg takmičenja.

- Uvijek govorim da je za osvajanje Lige šampiona potrebno da budeš u najboljoj formi i spremi u finišu sezone. Mi smo neko vrijeme u vanrednoj situaciji. Јuventus ne može kao Ajaks da postigne ovoliko golova u gostima, morali smo da budemo pažljiviji - zaključio je on.

Alegri je na dobrom putu da petu godinu u nizu osvoji Skudeto u Italiji, ali mu i dalje nedostaje trofej Lige šampiona koji mu je dva puta izmicao u finalu, protiv Barselone (3:1) 2015. godine i protiv Real Madrida (4:1), dvije godine kasnije.