latinica  ћирилица
17/04/2019 |  14:01 ⇒ 20:05 | Autor: RTRS

Nova skupštinska većina u Prijedoru (FOTO)

Prijedorski odbornici većinom glasova razriješili su dosadašnjeg predsjednika Skupštine Grada, Seada Јakupovića iz SDP-a. Na tu dužnost imenovan je Ajdin Mešić iz SDA.

Sead Јakupović navode za njegovu smjenu smatra paušalnim i nergumentovanim. Ističe da je radio u interesu građana, ali da je promjena skupštinske većine dovela do promjene u skupštinskom rukovodstvu.

Sead Јakupović (Foto: RTRS)

Јakupović je, u obraćanju odbornicima, rekao da ovu inicijativu shvata kao posljedicu promjene skupštinske većine i odbacio kao paušalne i nekonkretizovane navode da nije radio u skladu sa Poslovnikom, niti izvršavao politike.

Novoizabrani predsjednik Skupštine je Ajdin Mešić iz SDA. 

- Poruka građanima je da će se nastaviti dalje sa radom, da će doći do sitnih promjena u samom radu, da ćemo pokušati vratiti ozbiljnost same skupštine. Kad kažem ozbiljnost da će se malo bolje morati pridržavati određenih statutarnih i polsovničkih odluka - naveo je Mešić.


Foto: RTRS

Inicijativu za smjenu Јakupovića potpisalo je 20 od 31 odbornika. Nisu je potpisala četiri odbornika SDS-a, šest DNS-a i Јakupović. Došlo je vrijeme da se greške isprave novim izborom, kažu u SNSD-a. 

- Najveće zamjerke su bile prema onome što je potpisano da skupštine nisu sazivane na vrijeme, da su sazivane tek kada gradonačelnik predloži dnevni red, pa je tek išlo usaglašavanje sa gradonačelnikom - naveo je šef Kluba odbornika SNSD-a Prijedor Dalibor Pavlović.

Gradonačelnik nezadovoljan smjenom kaže da za šest i po godina nije bilo nijedne primijedbe na rad Јakupovića. 

- Јa još jednom izražavam nezadovoljstvo za ovu smjenu, ali politika je takva. Broj ruku odlučuje o jednom ili drugom pitanju - kaže Đaković.

Foto: RTRS

Novu skupštinsku većinu u Prijedoru čine SNSD, SDS, SDA, PDP, DS i pet samostalnih odbornika, a opoziciju šest odbornika DNS-a i smijenjeni Јakupović, odbornik SDP- a.