latinica  ћирилица
17/04/2019 |  14:52 ⇒ 14:53 | Autor: RTRS

Višković: U Srpskoj zabilježen kontinuiran rast BDP-a

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u Banjaluci, sa predstavnicima NLB Grupe i NLB Banke a.d. Banja Luka.
Višković sa NLB grupom - Foto: RTRS
Višković sa NLB grupomFoto: RTRS

Predsjednik Vlade upoznao je predstavnike NLB Grupe sa aktivnostima i mjerama koje Vlada provodi s ciljem unapređenja ekonomskog razvoja, te je u tom smislu ukazao na mogućnosti i oblasti u kojima bi NLB Grupa mogla dati svoj doprinos, saopšteno je iz kabineta premijera Srpske.

Predsjednik Višković je istakao da je u Srpskoj zabilježen kontinuiran rast bruto domaćeg proizvoda i da pozitivni ekonomski pokazatelji potvrđuju finansijsku stabilnost Republike Srpske.

Predsjednik uprave NLB grupe Blaž Brodnjak predstavio je poziciju na tržištu jugoistočne Evrope i novu strategiju NLB Grupe koja otvara nove mogućnosti za širenje poslovanja u regionu i u Republici Srpskoj.

U Banjaluci će danas i sutra biti održani susreti svih uprava banaka iz NLB Grupe gdje će učestvovati 30 vodećih privrednika, predstavnika političkog, društvenog i javnog života Republike Srpske.