latinica  ћирилица
17/04/2019 |  16:49 | Autor: RTRS

Održana sjednica Odbora za obilježavanje parastosa i pomena žrtvama genocida NDH

Na inicijativu predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović danas je u Palati Republike održana prva sjednica Organizacionog odbora za obilježavanje parastosa i pomena žrtvama zločina-genocida Nezavisne države Hrvatske /NDH/ u koncentracionom logoru Јasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.
Sjednica Organizacionog odbora za obilježavanje parastosa i pomena žrtvama genocida NDH -
Sjednica Organizacionog odbora za obilježavanje parastosa i pomena žrtvama genocida NDH

Na sjednici su izabrani predsjednik i potpredsjednici Organizacionog odbora, imenovani članovi Izvršnog odbora, te utvrđen okvirni program parastosa i pomena žrtvama zločina-genocida.

Organizacioni odbor za obilježavanje parastosa i pomena žrtvama zločina-genocida NDH u koncentracionom logoru Јasenovac i Donjoj Gradini utvrdio je termin održavanja centralne manifestacije – 05. maj 2019. godine, a dan ranije, 04. maja 2019. godine u Kozarskoj Dubici biće održana akademija posvećena svim jasenovačkim žrtvama.

Organizacioni odbor pozvao je građane Republike Srpske da u što većem broju prisustvuju obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida iz Drugog svjetskog rata u Donjoj Gradini, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Republike Srpske.