latinica  ћирилица
17/04/2019 |  21:08 ⇒ 21:34 | Autor: B92

ABA: Zvezda poražena u Podgorici, nova meč lopta u petak (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u trećem meču finalne serije ABA lige od Budućnosti rezultatom 80:72.
Budućnost - Crvena Zvezda (foto: Buducnost VOLI) -
Budućnost - Crvena Zvezda (foto: Buducnost VOLI)

Budućnost je ostala u igri za odbranom titule ABA lige i opstankom u Evroligi, pošto je pobijedila u meču u kojem je Zvezda imala meč loptu.

Podgoričani su obezbijedili i četvrti meč u seriji, koji će biti odigran za dva dana, u petak, na istom mjestu.

Najveći problem za Zvezdu bila je realizacija, koja je u prvom poluvremenu bila odlična (50 poena), a u drugom skandalozna (22 poena).

Navijači Budućnosti, popularni "varvari", i prije samog početka meča pripredili su paklenu atmosferu za igrače crveno-bijelih, ali tada nije bilo incidenata.

Utakmica je, kao i prethodne dvije, počela u nešto neefikasnijem ritmu. Cirbes je koristio asistencije saigrača, dok je na drugoj strani vukao Noris Kol.

Prva razlika nastala je ulaskom Kej-Sija Riversa na teren, koji je bio ubjedljivo najbolji akter prvog poluvremena.

On je krajem prve dionice i tokom druge dominirao i pogađao maltene sve što je htio, a poslije 20 minuta igre imao čak 19 poena.

Najveću prednost gosti su napravili sredinom druge četvrtine, kada su poslije novih poena Riversa otišli na +12 (46:34).

Taj rezultat došao je nakon što je nevjerovatnu glupost napravio centar domaćina Goga Bitadze, koji je poslije bezazlene rasprave sa Riversom Amerikanca odgurnuo šakom u predjelu lica i zaradio nesportsku grešku, a problem za Podgoričane "podebljan" je tehičkom klupi.

Crveno-bijeli su to fantastično iskoristili, otišli na pomenutu dvocifrenu prednost, ali već krajem poluvremena malo pali i na pauzu otišli sa "samo" +5.

Budućnost - Crvena Zvezda (foto: Buducnost VOLI)

U drugom poluvremenu vidjeli smo totalno drugačiju Zvezdu, ali i Budućnost.

Ništa nije polazilo za rukom za crveno-bijele, koji su u prva dva meča, a i većim dijelom u prvom poluvremenu ove utakmice, uglavnom pogađali šta su htjeli. Budućnost je zaigrala čvršće u odbrani, ali je prije svega preokretu doprinjela gostujuća ekipa, koja je i iz otvorenih pozicija bila neprecizna.

Gosti su poveli 55:50, a onda su do kraja četvrtine, do čijeg kraja je koje u tom trenutku bilo više od polovine, postigli samo tri poena (a ukupno osam).

Ništa bolje nije bilo po crveno-bijele ni u četvrtoj četvrtini.

U posljednjih 10 minuta Budućnost se u trenucima "nudila" Zvezdi, ali gosti i dalje nisu mogli da pogode ni otvorene šuteve, a često su gubili lopte.

Statistika je na kraju otkrila da je ekipa iz Podgorice protivnicima ukrala devet lopti, dok je isti broj na drugoj strani bio na nuli.

Posljednju priliku srpski šampion je propustio kada je Koti Klark na tri minuta do kraja nesportsi faulirao Fajea.

Tada je bilo minus sedam, ali je Kej-Si Rivers, koji je sve pogodio u prvom poluvremenu, promašio novi šut i drugih 20 minuta završio sa 0/7 iz igre.

Ubjedljivo najbolji u pobjedničkom sastavu bio je Noris Kol sa 20 poena i sedam skokova. Koti Klark je dodao 14, dok je Edvin DŽekson imao deset.

Kod crveno-bijelih istakao se Rivers sa 19 poena (sve u prvom poluvremenu), a pratili su ga Čović sa deset poena i četiri asistencije i Beron sa 12 poena, ali 2/7 iz igre. Cirbes je dodao deset poena.

Četvrti meč finala igra se u dvorani "Morača" u petak od 19 časova.