latinica  ћирилица
18/04/2019 |  08:11 ⇒ 09:13 | Autor: RTS

Harden nezaustavljiv, Boston i Milvoki duplirali vođstvo (VIDEO)

Košarkaši Hjustona na krilima DŽejmsa Hardena savladali su Јutu rezultatom 118:98 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije. Boston je sa 99:91 bio bolji od Indijana, dok je Milvoki deklasirao Detroit – 120:99. Sve tri ekipe vode sa po 2:0 u četvrtfinalnim serijama.
DŽejms Harden - Foto: Getty Images
DŽejms HardenFoto: Getty Images

Ekipa iz Teksasa pitanje pobjednika riješila je u prvoj dionici koju je dobila sa 39:19 i potom samo povećavala razliku. DŽezeri su uspjeli samo da ublaže poraz u posljednjih 12 minuta, ali je jasno da će teško moći da pariraju jačem protivniku u seriji.

Harden je već nakon prve četvrtine imao 17 poena, a na kraju je kompletirao tripl-dabl sa 32 poena (11-24 iz igre, 6-13 za tri poena), pa mu nije smetalo ni što je imao osam izgubljenih lopti.

Najbolje ga je pratio Kris Pol sa 17 poena, dok je isti učinak na drugoj strani imao Riki Rubio, kojem je jedna asistencija nedostajala da upiše dabl-dabl.

Treći meč, ovoga puta u Јuti, na programu je u noći između subote i nedjelje.

Boston takođe ima sigurnu prednost protiv Indijane, a do drugog trijumfa stigao je poslije preokreta u četvrtoj četvrtini.

Pejsersi su poslije 36 minuta imali višak od 11 poena, ali su na scenu stupili Kajri Irving i DŽejson Tejtum, koji su Seltiksima obezbijedili 2:0 u plej-ofu. Domaćin je odigrao odličnu odbranu, dozvolio protivničkom sastavu samo 12 poena u tom dijelu meča i na kraju slavio pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Irving sa 37 poena (15-26 iz igre), šest skokova i sedam asistencija, dok je Tejtum zabilježio 26 poena (11 od 20 iz igre), četiri skoka i dvije asistencije.

U dresu Indijane najbolji je bio Bojan Bogdanović sa 23 poena (9-21 iz igre), osam skokova, dvije asistencije i četiri ukradene lopte.

Јanis Adetokumbo nastavlja fantastičnu sezonu i vodi Milvoki i u doigravanju, ponovo je Detroit bio nemoćan, ovoga puta rezultatom 120:99.

Grčki košarkaš, kojeg navijači tokom utakmica pozdravljaju povicima "MVP", prelomio je susret u drugom poluvremenu, pošto su u prvom snage bile relativno izjednačene.

Adetokumbo je bio raspoložen u napadu, ubacio je 26 poena (11-18 iz igre), uz 12 uhvaćenih lopti, četiri asistencije i dvije rampe. Јedini efikasniji od njega bio je Erik Bledso sa poenom više. Kris Midlton je dodao 24 poena, pet skokova i osam uspješnih dodavanja.

U poraženom timu istakao se Andre Dramond koji je postigao 18 poena, uz 16 skokova.

Kao i u ostalim serijama, sljedeći meč dvije ekipe igra se u noći između subote i nedjelje.