latinica  ћирилица
18/04/2019 |  08:28 | Autor: RTS

Gvardiola: Fudbal zna ponekad biti okrutan

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola bio je razočaran eliminacijom u četvrtfinalu Lige šampiona. Siti je pobijedio Totenhem rezultatom 4:3, ali je ispao zbog većeg broja primljenih golova na svom stadionu.

Totenhem je na "Etihadu" u spektakularnom meču poražen 4:3, ali je prošao dalje zbog pobjede na domaćem terenu 1:0 i to u dramatičnoj završnici u kojoj je poništen pogodak Rahima Sterlinga za prolaz Sitija, nakon ofsajda na asistenciju VAR-a.

- Okrutno je, ali tako je kako je. Moramo prihvatiti - bio je Gvardiola vidno utučen.

Španski stručnjak nije mogao da previše analizira utakmicu u kojoj je njegova ekipa bila nadomak velikog preokreta.

- Mnogo sam ponosan na igrače i navijače. Nikada nisam čuo toliku buku otkad sam u Mančesteru, ali fudbal je nepredvidiv. Nažalost, loše se završilo po nas. Čestitke Totenhemu i želim im sreću u polufinalu.

Osim poništenog gola Sterlinga, domaćin nije imao sreće ni kod primljenog pogotka, pošto je Fernando Ljorente dotakao loptu rukom prije nego što je proslijedio u mrežu, ali je VAR opet bio na strani "pjevaca".

- Podržavam VAR, ali možda se iz jednog ugla vidjelo da je Ljorente prije gola igrao rukom. Možda se iz onog koji je gledao sudija ipak nije vidjelo.

"Građani" nisu u poziciji da mnogo tuguju jer već za tri dana dočekuju istog protivnika, ovoga puta u Premijer ligi – taj susret mogao bi da bude izuzetno značajan u borbi za titulu.

- Danas je teško i sutra će biti teško, ali prekosutra ćemo već biti spremni - zaključio je Gvardiola.