latinica  ћирилица
18/04/2019 |  08:50 ⇒ 10:39 | Autor: SRNA

"Za razliku od Komšića, Drvarčani se ne stide svoje nacije i istorije"

Delegat iz reda srpskog naroda u Domu naroda FBiH Goran Broćeta rekao je za Srnu da su Drvarčani ponosni na svoju istoriju i naciju, za razliku od člana Predsjedništva BiH Željka Komšića koji je samo pijun u rukama političkog Sarajeva.

- Za razliku od Komšića, Drvarčani se ne stide svoje nacije i istorije - rekao je Broćeta povodom Komšićeve izjave da Drvar nikada nije bio srpski grad niti će biti.

Broćeta je rekao da je dovoljno reći da su Komšića njegovi sunarodnici proglasili nepoželjnom osobom u pojedinim gradovima.

- Komšić nije dobrodošao u mjesta gdje žive Hrvati, to dovoljno govori o kakvom čovjeku je riječ - istakao je Broćeta.

On je dodao da Konzularna kancelarija Srbije, koja je otvorena u Drvaru u utorak, 16. aprila, predstavlja direktnu vezu naroda iz tog dijela FBiH sa maticom Srbijom.

- Čast nam je što je upravo u Drvaru otvorena Konzularna kancelarija Srbije, to je direktna veza Srba sa ovih prostora sa maticom Srbijom. Ponosni smo na ono gdje pripadamo i ko smo - istakao je Broćeta.

Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević rekao je na otvaranju Konzularne kancelarije u Drvaru da će ona biti u funkciji povezivanja Srba koji žive u BiH sa maticom Srbijom.

- Nadam se da će se raseljena lica vratiti i da će u perspektivi Drvar biti srpski grad kao što je uvijek i bio - naglasio je Đorđević.

Komšić je potom istakao da "Drvar nikada nije bio srpski grad niti će to ikada biti", nego da je "Drvar partizanski, i oduvijek je bio bosanski grad i uvijek će to biti, uprkos željama i pretenzijama Srbije na BiH".