latinica  ћирилица
18/04/2019 |  11:46 | Autor: RTRS

Liga Evrope: Ajntraht juri prednost Benfike

Večeras će biti poznati i učesnici polufinala u drugom po kvalitetu takmičenju, Ligi Evrope. Najviše pažnje privlači duel u Frankfurtu, gdje će Ajntraht sa Lukom Јovićem pokušati nadoknaditi minus dva iz Lisabona
Luka Јović - Foto: Getty Images
Luka ЈovićFoto: Getty Images

U Frankfurtu, Ajntraht dočekuje ekipu Benfike. Ekipa Ajntrahta juri minus iz prve utakmice, kada su u Lisabonu poraženi sa 4:2. Težak zadatak je pred Јovićem i saigračima, posebno što imaju dosta kadrovskih problema. Ipak, vjeruju da ta prednost gostiju nije nedostižna.

-Vratili smo se poraženi iz Lisabona od vrhunske ekipe. Potrebni su nam golovi. S druge strane moramo biti strpljivi, imati kontrolu posebno kada napadamo. Imamo kvalitet, posebno kada igramo kod kuće pred našim navijačima. Za plasman u polufinale potrebna nam je savršena igra. Mislim da to možemo - poručio je trener Ajntrahta Adi Hiter.

Gosti stižu sa velikom prednosšću svjesni da su blizu plamana među četiri ekipe. Znaju da neće lako stići do tog, posebno što domaćin ima dobru ofanzivnu liniju.

-Ne možemo sakriti činjenicu da trenutno imamo prednost, ali u ovoj fazi sve je moguće. Svjedoci smo mnogih takvih situacija u prošlosti. Mnogi su imali tu prednost pa nisu prošli dalje. Cilj nam je da zaustavimo ofanzivu Ajntrahata, pokazali su da su u tom segmentu odlični - istakao je Bruno Lage, trener Benfike.

Druga utakmica koja privlači pažnju je duel Napolija i Arsenala. "Tobdžije" na San Paolo stižu sa prednošću od 2:0 iz prve utakmice. I pored tog rezultata, nepovoljnog za domaćina, obje ekipe su sigurne u sebe i vjeruju da će proći u nastavak takmičenja.

Fudbaleri Čelzija dočekuju ekipu Slavije iz Praga. "Plavci" su slavili u prvoj utakmici sa 1:0 i ovo bi trebalo da bude samo formalnost za izabranike Mauricija Sarija.

Takođe, i Valensija ima ogromnu prednost. Slavila je kao gost sa 3:1 protiv Viljarela i večeras ne bi trebalo da ima problema na svom terenu.

Sve utakmice počinju u 21 čas.