latinica  ћирилица
18/04/2019 |  12:38 ⇒ 13:07 | Autor: castotadzbine.rs

Čast otadžbine: Srbi protiv političke destrukcije i destabilizacije

Poslednjih dana i nedelja rukovodstvo Federacije BiH je maksimalno pojačalo napade na institucije Republike Srpske, optužujići ih, da su one odgovorne za kolaps vlasti na nivou državne zajednice BiH. Srpski entitet je implementirao izborne rezultate i formirao sve institucije Republike Srpske, i predložio srpske predstavnike za organe i institucije vlasti na nivou državne zajednice BiH, saopštilo je udruženje Čast otadžbine.
Logo "Čast otadžbine" - Foto: Screenshot
Logo "Čast otadžbine"Foto: Screenshot

Tekst prenosimo u cijelosti:

To nisu učinile bošnjačke partije, a posebnu odgovornost snosi SDA na čelu sa svojim liderom Bakirom Izetbegovićem. Oni traže saglasnost srpske strane za proširivanje Saveta ministara za još dva ministra. Ovaj zahtev ima dvojaki cilj, da se ne dozvoli ulazak SNSD-a u Savet ministara, da tako što duže zadrže ministre vazale is SDS-a i PDP-a, i da neka ministrastva (grane privrede) pretpočini ministarstvima BiH, što je ponovo razvlašćivanje Republike Srpske.

Simptomatična je izjava DŽaferovića: "Dodik treba da počne poštovati zakone, neka počne poštovati BiH, imaćemo Savjet ministara u roku od 24 časa."

Postavlja se pitanje ko ovdje laže. Gospodine DŽaferoviću, Vi ne poštujete zakone BiH i sve destrukcije funkcionisanja institucija na nivou BiH dolaze od SDA i Izetbegovića.

Po shvatanju Sarajevske čaršije gospodin Dodik treba prihvatiti ulazak Republike Srpske u NATO pakt, treba promijeniti ime Republike Srpske, po odluci korumpiranog ustavnog suda BiH promijeniti dan Republike Srpske, ivršiti reforme MUP-a po njihovoj zamisli, uvođenjem novih ministarstava stvoriti vladu BiH i onda će biti formirane institucije vlasti na nivou BiH. Bošnjački narod mora znati da je zbog neformiranja vlasti, prolongiran put BiH u Evropsku uniju, a zato odgovornost snosi SDA i Izetbegović, a ne gospodin Dodik.

Najnoviji pokušaji formiranja Savjeta ministara BiH je bio ponovo neuspješan, odnovni krivac je opet SDA i Izetbegović sa svojim novim-starim zahtjevima, jer hoće da aktiviraju MAP i obezbijede ulazak BiH u NATO.

Republika Srpska ima skupštinsku odluku o neulasku u tu zločinačku vojnu grupaciju.

Ako bi Srbi prihvatili i ovaj njihov zahtjev, bošljaci bi smislili neku novu provokaciju. Oni idu ka postavljenom cilju, a to je unitarna BiH i dominacija bošnjaka nad Srbima i Hrvatima u BiH.

Bošnjački lideri se utrkuju ko će izreći bombastiju izjavu uperenu protiv Srbije, Republike Srpske i srpskog naroda u cjelini. Nelegitimni predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić, umjesto da se zalaže da Savjet ministara bude što prije legitimna institucija, on predlaže podizanje žičane ograde između Srbije i Republike Srpske.

Predlaže se i upućivanje vojske BiH na granicu sa Srbijom. Navodno, to bi trebalo smanjiti priliv migranata iz Srbije u Republiku Srpsku i FBiH. Ustvari, njegova želja je da rijeka Drina ostane granica između Srbije i BiH, do sudnjeg dana i da Srbija i Republika Srpska nikad ne budu jedna država.

Gospodine Zvizdiću, zar još niste shvatili da granica na rijeci Drini odavno ne postoji i da nikad više neće postojati granica između Srba i Srba.

Bakirov ministar bezbjednosti u tehničkom mandatu, Dragan Mektić i direktor OBA-e Osman Mehmedagić došli su do zaključka da je došlo vrijeme da spriječe privredni kriminal u BiH.

I kakva slučajnost, počeli su od Republike Srpske i srpskih Pala. Bilo bi logično da su počistili smeće, prvo ispred svojih vrata, i gle čuda, protiv tih opasnih "zlikovaca", umjesto inspektora za privredni kriminal Republike Srpske, poslali su Pericu Stanića i njegovu zloglasnu SIP-u. U stvari cilj je, pokazati silu i odlučnost, nastaviti atmosferu nesigurnosti u srpskom korpusu i pokazati ko odlučuje i ko je glavni u BiH.

Postavlja se pitanje kada će bošnjački lideri shvatiti da se sa Srbima moraju dogovarati, a ne postavnjati ultimatume.

Dokaz, da je prošlo vrijeme diktata i ultimatuma, je odbijanje Srba u BiH (1992. god) da budu narod drugog reda, a tada je Alija Izetbegović počeo građanski rat. Republika Srpska, i u ovakvim okolnostima, uspijeva da ojača ekonomiju i institucije i pokazala je sposobnost da samostalno egzistira. Čemu onda služi ovakva "država"?

Beskorisna je i izrabljujuća za sva tri naroda BiH. Ona služi samo stranim obavještajnim službama i NATO paktu da mogu, kad god hoće, izazvati haos, smjenjivati neposlušne vlade i dovoditi na vlast poslušnike i sluge.

Naše je pravo da više ne trpimo teror i samovlašće SDA i Izetbegovića i apelujemo, pošto je BiH već podijeljena zajednica, na razdruživanje mirnim putem, izjašnjavanjem na referendumu, uz učešće međunarodne zajednice.