latinica  ћирилица
18/04/2019 |  15:02 ⇒ 19/04/2019 | 08:32 | Autor: RTRS

Zvaničnici: Nemjerljiv doprinos RTRS-a afirmisanju i jačanju Srpske

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, uputila je čestitku generalnom direktoru, rukovodstvu, uredništvu, novinarima i svim zaposlenima u Radio-televiziji Republike Srpske, povodom 27 godina postojanja i rada.
Republika Srpska - Foto: RTRS
Republika SrpskaFoto: RTRS

- Televizija Republike Srpske nepune tri decenije predano gradi ugled, zahvaljujući profesionalnom, objektivnom i pravovremenom izvještavanju javnosti o svim najvažnijim događajima u Republici Srpskoj, regionu i svijetu i daje nemjerljiv doprinos afirmisanju i jačanju Republike Srpske - navedeno je u čestitiki predsjednice Srpske.

Cvijanovićeva je navela da RTRS, čiji je zadatak da informiše i obrazuje, ali i da predstavlja instituciju, ima posebnu ulogu u društvenom, kulturnom i političkom životu Republike Srpske.

- Smatram da ste u dosadašnjem periodu profesionalno, u duhu novinarske etike, odgovorili zadatku. Želim da Televiziji Republike Srpske budućnost donese još veću gledanost, kadrovsko jačanje i tehničko osavremenjavanje, kao i mnogo priznanja i nagrada kojima ćete opravdati epitet kredibilnog javnog emitera - navodi se čestitki predsjednice Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je generalnom direktoru Radio televizije Republike Srpske Drašku Milinoviću 27 godina postojanja i rada naše medijske kuće, poručivši da je RTRS u protekle skoro tri decenije postojanja izrasla u respektabilan javni RTV servis.

Višković je istakao da RTRS objektivno i pravovremeno informiše građane o najvažnijim događajima iz Republike Srpske, BiH, regiona i svijeta.

- U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, Vama, cjelokupnoj redakciji i svim zaposlenima upućujem najsrdačnije čestitke povodom 27 godina postojanja i rada Radio-televizije Republike Srpske. Želim vam da proslavite još mnogo godina uspješnog rada, da nastavite da se modernizujete i razvijate, te da i dalje unapređujete dostignute, visoke standarde novinarske profesije - navedeno je u čestitki.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je rukovodstvu i svim zaposlenim radnicima Radio-televizije Republike Srpske 27 godina postojanja i poželio puno uspjeha u daljem radu.

Dodik je ocijenio da je RTRS nezaobilazan izvor informisanja javnosti.

- Želim vam da ostanete istrajni u poštovanju istinskih vrijednosti i standarda novinarske profesije i da kao javni servis nastavite raditi u najboljem interesu građana i javnosti", navodi se u čestitki.

Dodik je poželio da RTRS nastavi sa profesionalnim izvještavanjem i da ostavari ciljeve koje je zacrtao, a rukovodstvu i svim zaposlenima puno uspjeha, kako na profesionalnom tako i na ličnom planu.