latinica  ћирилица
18/04/2019 |  16:33 | Autor: SRNA

Zvornik: Sudski sporovi u korist Gradske uprave

Skupština grada Zvornika usvojila je jednoglasno informaciju o sudskim sporovima u kojima Gradska uprava, tužena ili tužilac u 2018. godini, više potražuje nego što se potražuje od grada Zvornika.
Zvornik - SO - Foto: RTRS
Zvornik - SOFoto: RTRS

Zamjenik pravobranioca Republike Srpske sa sjedištem u Bijeljini Milan Radujko, koji je prisustvovao sjednici Skupštine, istakao je zadovoljstvo funkcionisanjem zvorničke Gradske uprave u toku izvještajnog perioda.

- Smatramo da budžet grada Zvornika nije ni na koji način opterećen sudskim i drugim predmetima. Uglavnom je riječ o tome da grad više potražuje nego što se potražuje od grada - rekao je Radujko.

Skupština grada usvojila je i izvještaje o radu javnih ustanova čiji je osnivač grad Zvornik za 2018. godinu, a to su Dom zdravlja, Rekreaciono-sportski centar Zvornik, Dječiji vrtić Naša radost, Narodna biblioteka i muzejska zbirka, Centar za socijalni rad, Dom za starija lica, Turistička organizacija grada Zvornika i Dom omladine.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović istakao je da je od osam ustanova čiji je osnivač grad sedam poslovalo pozitivno, dok je Dom omladine iskazao gubitak.

- Samo je Dom omladine poslovao negativno i mi smo već preduzeli neke aktivnosti kako bismo pomogli da se u toku 2019. godine takva situacija ne ponovi. Јedna od aktivnosti koju namjeravamo da realizujemo jeste nabavka projektora sa ciljem da se prihod Doma omladine poveća - najavio je Ivanović.

Јednoglasno je usvojena odluka o zaštiti i držanju domaćih životinja na području grada Zvornika, kojom se regulišu zaštita životinja, njihova osnovna prava i dobrobit i poštovanje njihovog života, te utvrđuju uslovi za njihovo držanje na području grada, odnosno zoohigijena kao komunalna djelatnost od posebnog javnog interesa.

Usvojeni su i izvještaji o poslovanju u prošloj godini akcionarskih društava Vodovod i komunalije i Zvornik stan, kao i izvještaj o izvršenju proizvodno-finansijskog plana Šumske uprave Zvornik.