latinica  ћирилица
18/04/2019 |  20:26 | Autor: SRNA

Majdov: Veliko priznanje i za Srpsku

Tradicionalne godišnje nagrade, povodom dana grada Beograda, danas su uručene laureatima iz raznih oblasti za prošlu godinu, a Nemanji Majdovu uručeno je priznanje za sport za osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u džudou 2018. godine.
Nemanja Majdov (arhiv) - Foto: blic.rs
Nemanja Majdov (arhiv)Foto: blic.rs

Majdov je u izjavi Srni istakao da je počastvovan tim priznanje, koje je, kako je naveo, istovremeno i priznanje za Republiku Srpsku gdje je rođen.

- Ovo je velika nagrada za mene, moj klub Crvenu zvezdu i Republiku Srpsku odakle dolazim - rekao je on.

On je naveo da je dobro poznato kakve Beograd ima sportiste i da je čast i privilegije biti bolji od njih, a s druge strane i obaveza i motivacija za dalji rad.

- Zahvalio bih svim ljudima koji su me izabrali, gradu Beogradu...i ljudima kojima su mi omogućili da predstavljam Srbiju u najboljem svjetlu - rekao je on.

Nagrada grada Beograda za novinarstvo dodijeljena je Miroslavu Lazanskom, novinaru, piscu i vojnopolitičkom komentatoru, dok je dramski umjetnik Nenad Јezdić dobitnik nagrade za pozorišno stvaralaštvo.

Dobitnik nagrade za filmsko i radio-televizijsko stvaralaštvo je Igor Đorđević za ulogu Đorđa Katića u televizijskoj seriji "Koreni", za muzičko i muzičko-scensko stvaralaštvo Miroljub Aranđelović Rasinski, kompozitor, za nacionalnu operu "Sedra".

U oblasti medicine jedan od dobitnika je doktor Danica Grujičić za rad i rezultate izuzetne vrijednosti pojedinca kojima je dao značajan doprinos u razvoju i unapređenju medicine u 2018. godini.

Za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju grada Beograda nagradu je dobio Nikola Kusovac za istraživački i muzeološki rad u oblasti srpske likovne umjetnosti od 18. do 20. vijeka i za afirmisanje likovne umjetnosti u javnom području.

Specijalno priznanje za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za Grad Beograd dobio je Ivan Tasovac za "Piknik pod zvezdama", koncert na otvorenom u organizaciji Beogradske filharmonije.

Dobitnici Nagrade grada Beograda za stvaralaštvo mladih za 2018. godinu u oblasti nauke su Milica Tomić za naučni rad "Sinestezija kao korak ka totalnom Muzeju", a u oblasti umjetnosti Tamara Žderić za likovno stvaralaštvo.

Dobitnici Nagrade grada Beograda "Svetislav Stojanović" za 2018. godinu su pojedinac - Branislav Mutić, radnik Vatrogasno-spasilačke čete Zemun za iskazanu stručnost, požrtvovanost i hrabrost na intervenciji spasavanja ugroženog šestogodišnjeg djeteta iz kuće koja je bila zahvaćena požarom.

Dobitnik je i vatrogasna jedinica - Vatrogasno-spasilačka četa Zemun za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti zaštite od požara, spasavanja lica i imovine ugrožene požarom, eksplozijama, akcidentima sa opasnim materijama, elementarnim i drugim nepogodama.

Dodijeljene su nagrade i za književnost, prevodilaštvo, arhitekturu, poljoprivredu, obrazovanje, zaštitu životne sredine, za medicinsku njegu oboljelih od SMA i druge oblasti.

Majdov je rođen 10. avgusta 1996. godine na Palama, a džudoom se počeo baviti u ranom djetinjstvu.

Od 2013. godine član je DŽudo kluba Crvena zvezda u Beogradu, a iste godine otpočeo je svoju karijeru pod okriljem zastave Republike Srbije.

Nosilac je majstorskog zvanja crni pojas 3. dan, a višestruki je šampion države još od kategorije poletaraca do seniora.

Proglašen je za najboljeg mladog sportistu Srbije 2014. godine, a iste godine postaje i ambasador sporta Republike Srpske.

Najbolji je sportista iz Republike Srpske za 2017. godinu i najbolji sportista Sportskog društva Crvena zvezda iste godine.

Na njegovom sajtu je navedeno i da je 9. januara 2018. godine, na dan slave Republike Srpske, od strane Predsjednika republike odlikovan ordenom zasluga za narod.