latinica  ћирилица
18/04/2019 |  23:03 ⇒ 23:04 | Autor: RTRS

Liga Evrope: "Srpski" Ajntraht u polufinalu! (FOTO)

Tim iz Frankfurta u revanš meču nadoknadio prednost Benfike i pobjedom od 2:0 plasirao se u polufinale Lige Evrope. Prolaz dalje izborili i Arsenal, Valensija i Čelzi.
Frankfurt - Benfika (foto: twitter.com/eintracht) -
Frankfurt - Benfika (foto: twitter.com/eintracht)

Srpski trio u Ajntrahtu i dalje maršira Evropom. Luka Јović, Mijat Gaćinović i Filip Kostić izborili su plasman među četiri najbolje ekipe u drugom po rangu evropskom takmičenju. Lisabonskih 2:4, nadonadili su mudrom igrom, a seriju je otvorio upravo Kostić u 37. minutu na asistenciju Gaćinovića, a veliko slavlje za preko 50.000 domaćih navijača donio je Rode u 67. minutu. Ni manje ni više, taman koliko treba, 2:0 za Ajntraht. 

Valensija je u španskom okršaju potvrdila dominaciju protiv Viljareala i na "Mestaji", bilo je 2:0 za "crne šišmiše". Strijelci su bili Latore u 13. minutu, te pareho u 54. minutu, i kada se pogleda prvi susret, više nego ubjedljiv trijumf Valensije nad "žutom podmornicom" (5:1). 

Fudbaleri Valensije (foto: twitter.com/europaleague)

Јedan, ali vrijedan gol viđen je u susretu najzvučnij imena između Napolija i Arsenala. Međutim, nije bilo uzbuđenja, jer slavili su Englezi i u revanšu, ovaj put minimalno (0:1), pogotkom Aleksandra Lakazete u 36. minutu, za ukupnih 3:0 "tobdžija". 

Aleksandar Lakazet (foto: twitter.com/europaleague)

Prava goleada viđena je na "Stemford Bridžu", gdje je Čelzi slavio protiv Slavije iz Praga (4:3). "Plavci" su već u 27. minutu imali kapitalno vodstvo od 4:1, uz trijumf u Pragu (0:1), pa su do kraja meča mogli igrati nešto opuštenije, što su gosti iskoristili i ublažili na kraju poraz. Prvo ime susreta bio je Pedro sa dva pogotka.

Pedro (foto: twitter.com/europaleague)