latinica  ћирилица
19/04/2019 |  06:49 ⇒ 14:31 | Autor: RTRS

RTRS obilježava 27 godina rada

Naš javni medijski servis slavi 27 godina.
Radio televizija Republike Srpske - Foto: RTRS
Radio televizija Republike SrpskeFoto: RTRS

Televizija Republike Srpske počela je s radom 19. aprila 1992. godine. Toga dana emitovan je prvi Dnevnik iz banjalučkog studija.

Kanal "S" sa Pala počinje emitovanje programa 6. maja 1992. godine kada je emitovan prvi Dnevnik iz tog studija. Tako sve do 31. decembra 1993. kada je uspostavljen zajednički sistem prenosa i emitovanja programa Srpske radio-televizije.

U stvaranje ideje koja se od 1999. godine zove Radio-televizija Republike Srpske mnogi su utkali život. Bili smo uz građane u najtežim trenucima a u godinama nakon rata, sa tehničkim uslovima, rasli su i izazovi.

Radio i Televizija Republike Srpske 30. aprila 2010. svečano useljavaju u dom površine 6.000 kvadratnih metara. Od septembra 2012. godine, uz početak proizvodnje programa iz savremene zgrade, Televizija piše novu stranicu istorije.

Sve to pratio je i naš radio, a uz portal, postali smo dostupni na svim kontinentima. I ne samo to, tokom 27 godina nastao je i naš drugi kanal - RTRS plus, pušten digitalni signal i otvoren najmoderniji studio u regionu.

Čestitke generalnom direktoru Drašku Milinoviću i zaposlenima u našoj medijskoj kući uputili su zvaničnici Srpske.

Povodom 27 godina postojanja Radio-televizije Republike Srpske, generalni direktor RTRS-a potpisao je ugovor sa Telekomom Srbije o distribuciji televizijskog signala širom planete.

Povezane vijesti:

Čestitke zvaničnika: Nemjerljiv doprinos RTRS-a afirmisanju i jačanju Srpske

Čestitke RTRS-u iz javnih institucija i preduzeća u Srpskoj