latinica  ћирилица
19/04/2019 |  09:11 | Autor: B92

Voriorsi u vođstvu na Zapadu

Košarkašin Golden Stejt Voriorsa savladali su kao gosti Los Anđeles Kliperse sa 132:105 u trećem meču serije četvrtfinala plej-ofa Zapadne konferencije.
Golden Stejt - Foto: TANЈUG
Golden StejtFoto: TANЈUG

Tako je šampion NBA načinio "brejk" i poveo sa 2:1 u seriji uoči novog susreta u Los Anđelesu koji je na programu u nedjelju.

Bila je to sjajna partija Golden Stejta. Ovog puta nisu dozvolili da im se ponovi meč broj dva kada su imali ogromnu prednost i na kraju dozvolili Klipersima da im ukradu pobjedu.

Od prve do posljednje četvrtine igrali su maksimalno ozbiljno. Prva četvrtina koji su dobili sa 17 poena razlike (41:24) najavila je šta očekuje Kliperse, da bi Voriorsi na odmor otišli sa prednošću od 21 poena, 73:52.

Nisu popustili tepmo ni u nastavku, pa su na isteku treće četvrtine imali čak 29 poena prednosti poslije čega je posljednja četvrtina bila samo rutinsko privođenje posla kraju.

U pobjedničkom timu Golden Stejta, najbolji je bio Kevin Durent koji je susret završio sa 38 poena, četiri skoka, sedam asistencija i jednom blokadom.

Stef Kari je za 20 minuta postigao 21 poen uz pet skokova i asistenciju. Andre Igudala je postigao 15, Klej Tompson 12, a Kevin Luni deset poena.

Kod Klipersa, Ivica Zubac je ostvario dabl-dabl od 18 poena i 155 skokova uz po ukradenu loptu i blokadu, Lu Vilijams je postigao 16, a Grin i Montrezl Harel po 15 poena.