latinica  ћирилица
19/04/2019 |  09:27 ⇒ 16:35 | Autor: RTRS

Gužve na graničnim prelazima Brod i Gradiška

Na graničnim prelazima Brod i Gradiška pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
GP Gradiška, 19.4.2019 (Foto: ams-rs.com) -
GP Gradiška, 19.4.2019 (Foto: ams-rs.com)

Granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat otvoren je za saobraćaj, dok je iz bezbjednosnih razloga zatvoren saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja, dodaje se u saopštenju.

Podsjećamo, granični prelaz Novi Grad-Dvor od jutros je otvoren za putnički saobraćaj.

Auto-moto savez Republike Srpske pustio je u rad video kamere na graničnim prelazima Novi Grad i Kozarska Dubica, čime je vozačima omogućeno da se putem internet stranice www.ams-rs.com ili mobilne android aplikacije AMS Srpske upoznaju sa stanjem saobraćaja na tim graničnim prelazima.

Vozači imaju mogućnost provjere trenutnog stanja saobraćaja na deset graničnih prelaza - Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.

AMS Republike Srpske pozvao je vozače da prije polaska na put preko navedenih graničnih prelaza, provjere trenutno stanje saobraćaja i u slučaju gužvi odaberu drugi, najbliži granični prelaz.