latinica  ћирилица
19/04/2019 |  11:55 ⇒ 12:42 | Autor: RTRS

Petričević-Stevanović: Potpisan Memorandum o saradnji (FOTO)

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske i Ministarstvo privrede Srbije potpisali su u Beogradu Memorandum o saradnji u okviru Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama.

Dogovoreno je formiranje radne grupe koja će raditi na stvaranju boljih privrednih uslova za investiranje, saradnji u oblasti namjenske industrije i u oblasti infrastrukture kvaliteta, a bilo je riječi o realizaciji projekta Podrinje koji treba da doprinese boljem životu i razvoju opština s obje strane Drine.

- To je ono što je ostalo nerealizovano iz nekih prethodnih sastanaka koje smo imali, ali evo danas smo u tom pravcu razgovarali kako bi taj posao priveli kraju. Važnost je velika. Sama činjenica da se tu dodiruju dvije republike i na taj način da se poveća intenzitet saradnje u tom dijelu je bitan i to ćemo sigurno raditi u budućnosti - rekao je Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Foto: RTRS

Državni sekretar Ministarstva privrede Srbije Dragan Stevanović istakao je da je na sastanku bilo riječi o investiranju srpskih privrednika u Republici Srpskoj, kao i modelima kako da jedna i druga strana to pomognu i podstiču.

- Mislim da smo već na tragu dobrih rješenja i mislim da ćemo moći da pomognemo svima onima koji su zainteresovani , da tamo investiraiju , svoj profit stvaraju na području Republike Srpske, zašto ne reći i cijele BiH. Mislim da smo na tragu rješenja dobroj politici podrške i podsticaja - dodao je Stevanović.