latinica  ћирилица
19/04/2019 |  13:42 | Autor: SRNA

Čubrilović-DŽermejn: Skupština Srpske opredijeljena za evropske integracije

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je u rezgovoru sa zamjenikom šefa misije u Ambasadi SAD u BiH Elen DŽermejn da je parlament Srpske opredijeljen za evropske integracije i donošenje zakona i drugih akata koji su usklađeni sa evropskim pravnim nasljeđem.
Nedeljko Čubrilović u razgovoru sa Elen DŽermejn - Foto: SRNA
Nedeljko Čubrilović u razgovoru sa Elen DŽermejnFoto: SRNA

On je istako da je rad Narodne skupštine u potpunosti transparentan, te da omogućava svim zainteresovanim građanima da, direktno ili indirektno, učestvuju u predlaganju boljih zakonskih rješenja, a da javnosti rada doprinosi i objavljivanje svih informacija, kao i omogućavanje direktnog televizijskog prenosa sjednica parlamenta Srpske, saopšteno je iz Narodne skupšptine.

Čubrilović je ukazao na činjenicu da je, prema posljednjem izvještaju "Reporetra bez granica", koji istražuju medijske slobode širom svijeta, BiH zauzela prihvatljivo 63. mjesto i najbolje je rangirana od svih zemalja u okruženju, pa i ispred Hrvatske, koja je članica EU.

"Narodna skupština i druge institucije Srpske, svojom transparentnošću rada, daje puni doprinos zaštiti prava novinara i njegovanju medijskih sloboda, a što je veoma značajno u demokratizaciji društva i procesu evropskih integracija", istakao je on.

Čubrilović je rekao da su predloženi nacrti zakona, koji su na dnevnom redu aktuelnog zasjedanja, uključujući i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru, podložni izmjenama i da očekuje da će svi zainteresovani učestvovati u javnoj raspravi kako bi predlagač pripremio najprihvatljiviji tekst prijedloga ovog zakona i uputio ga u skupštinsku proceduru.