latinica  ћирилица
19/04/2019 |  15:13 ⇒ 15:17 | Autor: SRNA

Selaković: Na skupu u Beogradu više od 170.000 građana

Na završnom skupu u okviru kampanje "Budućnost Srbije" predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji će danas biti održan u Beogradu, očekuje se dolazak više od 170.000 građana Srbije i Srba iz Republike Srpske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Hrvatske, rekao je danas generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković.
Nikola Selaković (Foto: N1) -
Nikola Selaković (Foto: N1)

Selaković je za TV "Pink" rekao da sa Kosova i Metohije u ovom trenutku ka Beogradu ide više od 7.500 Srba, uprkos preprekama privremenih institucija Prištine na administrativnim prelazima.

On je naveo da iz centralne Srbije dolazi više od 90.000 građana, iz Vojvodine više od 35.000 ljudi, a iz Beograda se očekuje još oko 35.000 ljudi.

- Samo to da saberete i da više niko ne dolazi, a dolaze i naši ljudi iz Republike Srpske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Hrvatske, to je više od 170.000 građana. To će sigurno biti najveći skup ikad održan u Beogradu - rekao je Selaković.

On je rekao da će sa današnjeg skupa biti poslata poruka jedinstva Srbije, koja je počela da staje na noge i traži pravo da se bori za budućnost.

- Zato ćemo danas ujedinjeni odavde iz srca Srbije, našeg Beograda, poslati poruku i celom srpstvu, regionu i cijelom svijetu - da je Srbija jedinstvena, da stoji iza svoga predsjednika i njegove politike i da ćemo samo tako moći da uspijemo u svim bitkama koje su pred nama, da se izborimo za bolju budućnost naše zemlje - poručio je Selaković.