latinica  ћирилица
19/04/2019 |  15:48 ⇒ 17:59 | Autor: RTRS

Trebinje: Konferencija "Kaznena politika i prevencija kriminaliteta"

Prevencija je jedan od najvažnijih instrumenata borbe protiv kriminaliteta jer sve države koje imaju jake preventivne instrumente imaju daleko manju stopu kriminaliteta, istaknuto je na naučno-stručnoj konferenciji "Kaznena politika i prevencija kriminaliteta" koja se održava u Trebinju.
Konferencija u Trebinju - Foto: RTRS
Konferencija u TrebinjuFoto: RTRS

Ovo je deveta naučno - stručna konferencija, koju Srpsko udruženje za krivičnopravnu teoriju i praksu iz Beograda organizuje u saradnji sa Ministarstvom pravde Republike Srpske.

- Treba da damo odgovore na dva pitanja. Najprije, da li krivično-pravne norme na prostorima država, čiji predstavnici učestvuju u radu konferencije,Srbija, BiH, Crna Gora i Hrvatska, zadovoljavaju standarde, i ako ne, šta bi trebalo mijenjati - istakao je Stanko Bejatović, predsjednik Srpskog udruženja za krivičnopravnu teoriju i praksu, Beograd.

Tomislav Čavić, direktor Centra za edukaciju sudija i javnih tužilaca Republike Srpske, rekao je da je ova konferencija važna i zbog toga je uvrštena u godišnji kalendar stručnog usavršavanja sudija i tužilaca.