latinica  ћирилица
19/04/2019 |  16:17 ⇒ 22:46 | Autor: RTRS

Održan miting u Beogradu "Budućnost Srbije" (FOTO/VIDEO)

U Beogradu je održan skup u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

Okupljenima se obratio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug)

- Mnogo smo energije uložili i sve je to vrijedelo za ovakvo veče, poručio je Vučić. 

- Srbija će brzinom rakete da ide napred. Razgovaraćemo, ali nemojte da pomislite da ćemo da dozvolimo perotjerivanje našeg naroda sa vjekovnih ognjišta. Moraćemo da gradimo mnogo bolje odnose sa BiH i Hrvatskom - rekao je predsednik Srbije.

Srbiju smo izliječili kada je bila na ivici ambisa. A vi ste vjerovali u to. Posebno se zahvaljujem penzionerima koji su podnijeli najveći teret. Imate ozbiljnu Vladu koja ne laže narod već se ponaša domaćinski - dodao je Vučić. 

Ispred Narodne skupštine okupljenima se obratio i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Došao sam ovdje da vam isporučim ljubav koju građani Republike Srpske imaju prema Srbiji - rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

- Srbija je ono što  je garancija naše stabilnosti i naše budućnosti. Možete da budete protiv vlasti, to je legitimno pravo, ali ne možete da budete protiv države. Republika Srpska nije dozvilila da BiH prizna Kosovo. Јasno i glasno smo rekli da nećemo u NATO zato što su i na nas u dva navrata bacali bombe. Mi smo doinijeli ovu odluku i u tome ćemo pratiti Srbiju - rekao je Dodik.

Dodik na mitingu u Beogradu (Foto: RTRS)

On je istakao da je važno da budućnost Srbije podrazumijeva mir.

- I Republika Srpska je trajna kategorija. Srpska je država u kojoj žive Srbi, a Srbija je zemlja u koju smo zagledani - rekao je  Dodik.

- Hvala Vučiću što je podržao projekte u sve i jednoj opštini u Srpskoj - dodao  je Dodik.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić  rekla je da današnji skup u Beogradu pokazuje da Srbija nije podijeljena zemlja "već jedna, jednaka, jedinstvena, zemlja normalnih i pristojnih ljudi". 

Srbija nije zemlja koja će podržati vrijeđanje, vješala, motorne testere i stalne i stalne podjele na botove, sendvičare, krezube. Nije to Srbija, ona je jedna - Ovo je Srbija.

Ponosna sam što me predsjednik Aleksandar Vučić pozvao u Svoj tim!

- Srbija je danas čvrst oslonac srpskog naroda i zato pozdravljam sve Srbe koji su danas došli da nas podrže - rekao je  Ivica Dačić, šef srpske diplomatije.

- Naš veliki uspjeh je, izeđu ostalog i to što je 13 zemalja u proteklih godinu dana povuklo priznanje Kosova - naveo je Dačić.

Emitovani su zatim inserti iz filma "Košare". Potpukovnik Dragutin Dimčevski kaže da mu je čast da podsjeti na herojstvo vojnika tokom bitke protiv OVK. 

Ana Brnabić - "Skup Budućnost Srbije"

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto obratio se okupljenima na srpskom jeziku, rekavši da mu je čast što je u Beogradu. 

Podrška iz Republike Srpske (Foto: RTRS)

 

Podrška iz Republike Srpske (Foto: RTRS)

Do početka zvaničnog dijela održano je i nekoliko koncerata. Tačnije, nastupili su izvođač Aca Lukas, a nakon njega i grupa "„Riblja čorba", dok će nakon zvaničnog dijela koncert, kojim će skup biti zatvoren, održati muzičar Oliver Mandić.

Beograd - nastup grupe "Riblja čorba"  (Foto: Tanjug)

Na skupu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ prisutno je između 140.000 i 150.000 ljudi, izjavio je načelnik Policijske uprave za grad Beograd Milan Stanić. Stanić je u izjavi Tanjugu istakao da skup protiče bez bilo kakvih incidenata.

Skup "Budućnost Srbije" (foto:Tanjug/Dragan Kujundžić)