latinica  ћирилица
19/04/2019 |  16:33 ⇒ 19:37 | Autor: RTRS

Višković u Zvorniku o novim projektima

Premijer Republike Srpske Radovan Višković danas je u Zvorniku razgovarao sa RVI o promjenama zakona o pravima ove populacije, a sa gradonačelnikom Zoranom Stevanovićem o infrastrukturnim projektima u tom gradu. Najavljena je rekonstrukcija mosta, sanacija Doma zdravlja i proširenje bolnice.

Vlada Republike Srpske je u 2018. godini u Zvorniku investirala pet miliona maraka, a od 2006. do danas kroz razne projekte 195 miliona, istaknuto je na sastanku premijera Srpske i gradonačelnika Zvornika.

- Zvornik je bitan centar regije Birač kao nosilac razvoja ove regije. Nastavićemo pomagati kako bismo ovaj istočni dio Republike Srpske što više razvijali - istakao je predsjednik Vlade Srpske.

- Radimo regulaciju korita rijeke Sapne  rekonsktrukcju ulica, završavamo projekat dvorane, pripremamo kružni tok u Karakaju - nabrojio je projekte Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika.

Premijer Višković je razgovarao i sa RVI u Zvorniku. Nakon sastanka iz ove organizacije su naglasili da su odustali od najavljenih protesta.

- Prvo i glavno pitanje je promjena Zakona u stvarnim pravima, to je obećao da se može uraditi i to nije problem. Hvala premijeru što je razumio probleme ljudi ovdje u Zvorniku, kao što je problem raseljenog stanovništva koje ima 360 placeva u Zvorniku a ne mogu da legalizuju plac - priča Dragislav Mijanović, predsjednik Organizacije RVI u Zvorniku.

- Naš Sekretarijat za izbjegla lica radiće zgradu, a radovi će početio ovih dana. Grad Zvornik ima obavezu od 200.000 maraka uređenja, a ostalo, 1,2 miliona KM,  finansira naš Sekretirajt - pojasnio je Višković.'

U okviru posjete Zvorniku premijer Višković je pozdravio i učesnike biciklističke trke Banjaluka - Beograd, koji su u okviru druge etape prošli kroz Zvornik.