latinica  ћирилица
19/04/2019 |  16:55 | Autor: RTS

Lajović: Dokazao sam sebi da mogu, ali turnir nije gotov

Srpski teniser Dušan Lajović bio je prezadovoljan poslije plasmana u polufinale mastersa u Monte Karlu. Lajović je pobijedio Lorenca Sonega rezultatom 6:4, 7:5 i ostvario najbolji rezultat u karijeri na turnirima iz serije 1.000.

Dušan će od ponedeljka u najgorem slučaju biti 32. na ATP listi, što će mu biti najbolji plasman otkad je postao profesionalac.

- Trenutno osjećam olakšanje jer sam dokazao sebi da mogu. Turnir još nije gotov, ali sam veoma srećan i zadovoljan načinom na koji sam igrao ove nedjelje. Biti u polufinalu mastersa, tako jakog turnira, nešto je što će mi dati veliku dozu samopouzdanja i nadam se da neće biti jedini u budućnosti - rekao je Lajović.

U Kneževini je ostvario nekoliko velikih trijumfa, eliminisao je Davida Gofena i Dominika Tima, a sada će imati priliku da se bori za finale.

- Pokušavao sam da zadržim obrasce igre u važnim poenima. Znao sam da, ako budem igrao dobro i ako ne zabrljam, njemu će biti teško da osvaja poene. To je danas funkcionisalo i spasao sam veliki dio brejk šansi.

On će se u polufinalu sastati sa Danilom Medvedim iz Rusije, koji je u tri seta savladao Novaka Đokovića.

- Ovaj nivo tenisa je nešto što moram da zadržim ubuduće. Nadam se da ću zabilježiti ovakav rezultat na još nekoliko velikih turnira - zaključio je Lajović.