latinica  ћирилица
19/04/2019 |  21:20 | Autor: RTRS

Budućnost izjednačila, majstorica u Beogradu!

Košarkaši Budućnosti slavili su u Podgorici protiv Crvene zvezde u četvrtom meču finalne serije ABA lige rezultatom (84:80), izjednačivši tako u seriji na 2:2. Peti odlučujući meč igraće se u Beogradu.
ABA liga (Foto:ABA) -
ABA liga (Foto:ABA)

Po četvrtinama je bilo (20:25, 15:13, 22:20, 27:22).

Peti meč za titulu i plasman u Evroligu igraće se u ponedjeljak 22. aprila.

Od samog starta Edvin DŽekson je krenuo ozbiljno, postigao je osam uzastopnih poena, Budućnost je povela sa 14:10, ali je Milan Tomić imao spreman odgovor na drugoj strani. Tačnije, Bili Beron je bio pucački raspoložen, Mohamed Faje je samo stavio šlag na tortu sa pet poena u prvoj dionici za plus pet za goste.

U nastavku ponovo igre u serijama jednih i drugih, preko Gordića Budućnost stiže do nove prednosti, ali je ponovo Zvezda imala odgovor.

Odlična odbrana Crvene zvezde u periodu drugog dijela druge četvrtine je uslovila bolji napad, pa su Filip Čović, Bili Beron, Dejan Davidovac i Maik Cirbes doveli goste u prednost od osam poena razlike.

Ipak, zahvaljujući Norisu Kolu i Erlu Klarku domaćin smanjuje na -3 pred početak drugog poluvremena. Klarkov pogodak je bio nevjerovatan, iz veoma teške situacije, radi se o veoma bitnom košu koji je dao krila ekipi Budućnosti u nastavku.

Beron je sa dve trojke otvorio treću četvrtinu, a nakon trojke Dobrića i dva poena Odža Crvena zvezda je stigla i do +10 (41:51).

Dobrom igrom u odbrani i zahvaljujući raspoloženom Erlu Klarku Budućnost stiže do 53:53, uslijedila je rezultatska klackalica, nakon poena DŽeksona domaćin je stigao do 57:56, ali su gosti stigli do prednosti pred posljednju dionicu zahvaljujući poenima Odža.

Trojkom Edvina DŽeksona Budućnost stiže do dva poena prednosti, a erupcija oduševljenja na tribinama je viđena kada je Kol postigao nova dva poena za 62:58. Očekivao se odgovor od strane Crvene zvezde, i on je uslijedio od strane Fajea i Berona, nakon zakucavanja Senegalca bilo je +4 za Crvenu zvezdu.

Klark je bio nezaustavljiv, novom trojkom je vratio svoj tim u utakmicu, a u posljednja dva minuta je domaćin ušao uz prednost od dva poena (74:72).

Možda i ključni detalj na ovom meču jeste trojka Edvina DŽeksona, potom i dva poena Norisa Kola za +7 na samo 48 sekundi do kraja utakmice.

Tada je bilo sve gotovo, Zvezda nije imala snage, pa će se igrati peta utakmica.

Edvin DŽekson je postigao 23 poena, Noris Kol je imao 31. Kod Crvene zvezde najefikasniji je bio Bili Beron sa 24 poena, Faje je imao 14.