latinica  ћирилица
19/04/2019 |  21:27 | Autor: SRNA

Banjaluka: Otvoren novi prostor Inovacionog centra

U Banjaluci je večeras otvoren novi radni prostor banjalučkog Inovacionog centra, koji će dodatno osnažiti kapacitete ovog grada za pružanje podrške mladim preduzetnicima.
Banjaluka: Radojičić otvorio novi radni prostor Inovacionog centra - Foto: SRNA
Banjaluka: Radojičić otvorio novi radni prostor Inovacionog centraFoto: SRNA

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je ovo već treći prostor koji je grad dodijelio Inovacionom centru, te izrazio zadovoljstvo što je sve više potražnje za kovorking prostorima.

- Јoš jedan prostor u naselju Starčevica trebalo bi da bude oslobođen za potrebe Inovacionog centra jer želimo da utrostručimo prostorni kapacitet samog inovacionog centra za četvorogodišnji period - rekao je Radojičić.

On je istakao da je razlog to što ima dovoljno mladih koji su u savremenim tehnologijama i koji su zainteresovani za start-ap projekte ili slične djelatnosti.

Direktor Inovacionog centra Banjaluka Drago Gverić izrazio je zadovoljstvo što je otvoren još jedan kovorking centar sa ciljem da pruži mjesto za razvoj društveno odgovornih preduzeća.

- Cilj nam je da obezbijedimo mjesto za rad frilensera, kao i mjesto gdje će se održavati prezentacije i obuke - rekao je Gverić.

On je istakao da će u poslovnom inkubatoru Inovacionog centra mjesto imati svi koji sa svojom društveno odgovornom idejom odluče da pokrenu biznis.

- Prostor smo dobili od grada, te smo ga u saradnji sa fondacijom Mozaik renovirali i u potpunosti opremili za rad frilensera i novih preduzeća - rekao je Gverić.

On je izrazio zadovoljstvo što su mladi u Banjaluci sve više aktivni u kreiranju svojih poslovnih ideja i angažmana.

Direktor Fondacije "Mozaik" Zoran Puljić izrazio je zadovoljstvo što je ta fondacija dio značajne aktivnosti koja će stvoriti dodatne prilike za mlade i inovativne poslovne ljude u Banjaluci.

On je izrazio nadu da će u novom prostoru u narednih nekoliko godina biti pokrenuto bar 10 ili 15 biznisa.