latinica  ћирилица
20/04/2019 |  11:18 ⇒ 11:19 | Autor: SRNA

DF: Ministar odbrane da podnese ostavku zbog kokaina na brodu Јadran

Demokratski front pozvao je ministra odbrane Crne Gore Predraga Boškovića da podnese ostavku zbog krijumčarenja 50 kilograma kokaina na vojnom školskom brodu Јadran.
Demokratski Front - Foto: ilustracija
Demokratski FrontFoto: ilustracija

- Skandal koji se desio na vojnom brodu Јadran logična je posljedica moralnog srozavanja i Crne Gore i njene vojske, koje neprekidno traje od stvaranja privatne države Mila Đukanovića. Hrabrost, odanost, čast, i druge vrijednosti koje su krasile vojnika u Crnoj Gori iščezle su u godinama nakon brutalne agresije NATO na našu otadžbinu - naveo iz DF-a.

Iz ovog opozicionog saveza ističu da je ideja bila da se kod pripadnika crnogorskih oružanih snaga zatre svaka vrsta patriotizma, a da služenje tuđim interesima postane jedini prihvatljivi model ponašanja.

- Pozivamo ministra odbrane da odmah podnese ostavku na ovu funkciju, ako mu je ostalo i zrno časti i da makar na taj način neko demonstrira javnu odgovornost za kriminal koji se pojavio i tamo gdje niko nije očekivao - navedeno je u saopštenju.

Iz DF-a ocjenjuju da je nekadašnji ponos oružanih snaga - ratna mornarica, danas teško iskompromitovana, zato što oni koji upravljaju Crnom Gorom ne drže ni do časti ni do vojske, nego su "preko noći postali milijarderi baveći se švercom droge, cigareta, akciznih roba i raznim drugim kriminalnim radnjama".

DF pita koliko je do sada prošvercovano droge sa preostalih brodova i patrolnih čamaca, ako se ovolika količina prevozi školskim brodom.

Iz ovog opozicionog saveza podsjećaju da se Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore proglasilo nenadležnim kada je kokain pronađen u kontejnerima kompanije Voli, kada niko nije uhapšen, dok sada izigrava agilnost, pa je odmah osumnjičen i uhapšen podoficir.

Crnogorski mediji prenose da se podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović uhapšen zbog sumnje da je znao za krijumčarenje oko 50 kilograma kokaina na školskom brodu Јadran.

Crnogorska vojna policija juče je na osnovu operativnih informacija Ministarstva odbrane zaplijenila kokain na školskom brodu Јadran i tako spriječila krijumčarenje. Osim droge, na brodu je zaplijenjeno i više komada ilegalnog oružja.