latinica  ћирилица
20/04/2019 |  11:45 ⇒ 18:30 | Autor: SRNA

Košarac: Govedarica nije odmakao od probosanske politike koju je vodio Bosić

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je Srni da građani Republike Srpske ne treba da vjeruju predsjedniku SDS-a Vukoti Govedarici kada kaže da je SDS protiv daljeg kretanja BiH ka NATO-u.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- Ne treba vjerovati Govedarici kada kaže da je SDS protiv ulaska BiH u NATO. Da on stvarno misli ono što priča, davno bi iz partije isključio Dragana Mektića, koji svako gostovanje u sarajevskim medijima iskoristi da ponovi priču o potrebi da BiH i Srbija uđu u NATO. Da su Govedarica i SDS stvarno protiv NATO-a, pozvali bi svoje ministre da izađu iz Savjeta ministara jer su nedavno glasali za program rada u kome kao prioritet stoji aktivacija MAP-a - rekao je Košarac Srni reagujući na izjave Govedarice da je stav SDS u vezi sa NATO savezom nepromijenjen i da Srpska treba u tome da prati Srbiju.

Košarac je odbacio tvrdnje Govedarice da postoji bilo kakav dogovor između SDA i SNSD-a u vezi sa daljim kretanjem BiH ka NATO-u.

- Predsjednik /SNSD-a Milorad/ Dodik prekinuo je sastanak sa delegacijama SDA i HDZ-a jer nije htio da sluša gluposti Bakira Izetbegovića u vezi sa bilo kakvim jednostranim potezima koji bi vodili aktivaciji MAP-a. Mi smo protiv toga i tačka! A što se dogovora sa SDA tiče, Govedarica bi trebalo da se raspita kod svog prethodnika Mladena Bosića, kao i kod svojih ministara Mirka Šarovića i Dragana Mektića, koji su pune četiri godine u potpunosti pratili politiku Bakira Izetegovića - poručio je Košarac.

On je dodao da je očigledno da SDS u ovom trenutku nema ni lidera, ni rukovodstvo, niti ozbiljan politički program iza kojeg bi stajali članovi te stranke.

- Po svemu što priča i radi, Govedarica nije daleko odmakao od probosanske politike koju je vodio njegov prethodnik Mladen Bosić, a koju su građani Republike Srpske prepoznali i žestoko kaznili na prošlogodišnjim opštim izborima -zaključio je Košarac.