latinica  ћирилица
20/04/2019 |  19:27 ⇒ 20:25 | Autor: RTRS

Zatvoren deseti Međunarodni sajam turizma i gastrokulture Bijeljina turist 2019

Dodjelom priznanja najboljim i podjelom zahvalnica izlagačima, danas je u Bijeljini zatvoren deseti Međunarodni sajam turizma i gastrokulture "Bijeljina turist 2019". Ovaj sajam okupio je 110 izlagača, a cilj je da već iduće godine ponuda bude bogatija, učešćem većeg broja izlagača iz Evrope. Danas je akcenat stavljen na gastronomsku ponudu.

Partner ovogodišnjeg sajma u Bijeljini bila je turistička organizacija Vojvodine koja u oblasti turizma iz godine u godinu bilježi pozitivne rezultate. Osim prirodnih ljepota, Vojvođani su predstavili i bogatu gastronomsku ponudu, ističući kvalitet njihovih vina i rakije.

- Vojvodina je prepoznatljiva po proizvodnji organske hrane. S nama je proizvođač ulja od bundeve i drugih prerađevina. Tu su udruženja žena koje su pripremile štrudle, gomboce i ostale tradicionalne proizvode iz Vojvodine - kaže Nataša Pavlović, direktorica Turističke organizacije Vojvodine.

Nedeljka Vajukić, sekretar Udruženja "Fruškogrski cvet" iz Beočina istakla je da su na ovom sajmu upoznati sa novim ljudima, sa kojima je ranije postojao kontakt preko društvenih mreža, a to je, kako kaže, u principu ono što su i očekivali od manifestacije.

Јedan od najboljih štandova imalo je i Udruženje "Beli anđeo" iz Dvorova koje je poznato po očuvanju kulture, tradicije i običaja.

- Naš štand je uvijek prepoznat po starim rukotvorinama kojih ovdje ima i preko 100 ili 200 godina, raznim eksponatima koji su se koristili u domaćinstvu prije, domaćoj etno hrani, spremanoj po receptima naših baka - rekla je Radinka Todić, predjsednica Udruženja "Beli anđeo" Dvorovi.

Sajam koji se održavao u centru Bijeljine privukao je i veliki broj posjetilaca.

- Zainteresovana sam za put u Grčku i uspjela sam da rezervišem putovanje sa deset odsto popusta za sebe i za supruga. Mnogo sam zadovoljna, super je organizovano, prijatno je i lijepo. Sve što je izloženo, zaista je lijepo i unikatno - rekla je jedna od posjetiteljki sajma.

Radislav Đokić, direktor Turističke organizacije grada Bijeljina istakao je da će naredne godine nastojati da privuku posjetioce, ne samo iz zemalja okruženja, nego i iz Italije, Njemačke i ostalih zemalja zapadne Evrope.

Sajam turizma i gastrokulture u Bijeljini podržali su grad Bijeljina i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.