latinica  ћирилица
21/04/2019 |  08:08 ⇒ 19:53 | Autor: SRNA

Startovala završna etapa biciklističke trke Beograd - Banjaluka (FOTO/RTRS, 14.00)

Četvrta, posljednja etapa 13. Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka startovavala je u podne iz Prnjavora prema Banjaluci.

U trci na relaciji Prnjavor-Derventa-Bijelo Brdo-Srbac-Mali Razboj Ljevčanski-Nova Topola-Laktaši-Klašnice-Banjaluka učestvuje 176 biciklista iz 30 zemalja.

Foto: RTRS

U periodu od 9.30 do 16.00 časova, dok traje trka, saobraćaj će biti obustavljan na dionicama magistralnim puteva kojima prolaze učesnici.

Pobjednik jučerašnje etape od Bijeljine do Teslića bio je Holanđanin Vouter Vipert iz "EvoPro rejsinga", dok je žutu majicu sačuvao njegov timski kolega Aron Gejt.

Foto: RTRS

Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka startovala je 18. aprila u beogradskoj opštini Obrenovac.

Trka je podijeljena u četiri etape - Beograd-Vlasenica, Vlasenica-Brčko, Bijeljina-Teslić i Prnjavor-Banjaluka.

Među biciklistima su učesnici iz Srbije, Irske, Njemačke, Italije, Slovenije, Mađarske, Bjelorusije. U slovenačkoj ekipi je i Gašpar Kaprašin, pobjednik prošlogodišnje trke.

Učestvuju čuveni biciklistički timovi, među kojima ruski "Gasprom", italijanske "Sanđemini" i "D'amiko" i austrijski "Hrinkof". Premijerno je predstavljen i kolumbijski "Bicikletas strongmen".

Trinaesta biciklistička trka označena je prvom kategorijom, što je čini sportskim događajem najvišeg ranga, s obzirom na to da je prošle godine ušla u 50 najboljih trka u svijetu.

Poseban značaj ima što je ovogodišnje izdanje kvalifikaciono za Olimpijske igre koje se održavaju 2020. godine u Tokiju.

Trka je privukla veliki broj vrhunskih ekipa koje dolaze da se istovremeno pripremaju i za veliki gran tur "Điro d' Italija" i "Tur d' Frans", a dobila je i ekonomsku i turističku dimenziju.

Biciklistička trka Beograd-Banjaluka održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i premijera Radovana Viškovića. Zatvaranju trke prisustvovaće predsjednica Srpske.

Organizaciju trke su pomogli Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Prenos biciklistička trka Beograd - Banjaluka 2019. pratite na RTRS od 14 časova.