latinica  ћирилица
21/04/2019 |  09:37 | Autor: SRNA

Tešić: Pokazana briga Srbije za lokalne zajednice u Srpskoj

Predsjednik Skupštine opštine Pelagićevo Slavko Tešić izjavio je Srni da je ovoj opštini odobreno 250.000 KM pomoći Srbije za izgradnju zgrade porodične ambulante, čime je pokazana briga matice za ovu lokalnu zajednicu u Republici Srpskoj.
Pelagićevo - Foto: RTRS
PelagićevoFoto: RTRS

Tešić je ovim povodom izrazio veliku zahvalnost Vladi Srbije, njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

- Moram da napomenem da je ovo druga tranša pomoći Srbije opštini Pelagićevo. U prethodnom periodu su nam odobrena sredstva za izgradnju Trga 9. januar i Spomen-kompleksa `Vaso Pelagić` u Pelagićevu - rekao je Tešić.

On je dodao da su ovi projekti učinili Pelagićevo ljepšim mjestom za život.

- Time su nama u Republici Srpskoj pokazali da nismo sami, što dokazuju i brojni projekti, kao i najavljeni sastanak sa rukovodstvom Srbije u Bijeljini, koji ćemo sigurno iskoristiti za bolje povezivanje sa maticom Srbijom - rekao je Tešić.

On je naveo i da će taj sastanak biti i prilika da se podnese izvještaj o utrošenim sredstvima.

Premijer Srpske Radovan Višković nedavno je najavio sastanak svih načelnika i gradonačelnika iz Srpske i predstavnika nekoliko opština iz FBiH sa većinskim srpskim stanovništvom sa visokim zvaničnicima Srpske i Srbije. Sastanku bi trebalo da prisustvuju predsjedavajući predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović,predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Srbije Ana Brnabić i njihovi saradnici.

Na ovom sastanku početkom maja trebalo bi da bude riječi o realizaciji dosadašnjih projekata i daljoj saradnji u realizaciji budućih.