latinica  ћирилица
21/04/2019 |  10:51 ⇒ 12:17 | Autor: RTRS

Trebinje: Humanitarni turnir za pomoć Danijelu Pudaru DŽaji

Studenti Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje, organizovali su treći humanitarni sportski turnir za pomoć u liječenju sugrađanina Danijela Pudara – DŽaje. I ove godine, odziv mladih humanista bio je na zavidnom nivou, a prikupljeno je više hiljada maraka.

Mladi Hercegovci na stadionu Fakulteta za proizvodnju i menadžment, još jednom su pokazali svoju humanost. Ovoga puta srcem su igrali za DŽaju. Više od 50 ekipa iz Trebinja i drugih opština Hercegovine odmjerili su snage u malom fudbalu, košarci, odbojci, klikerima i viteškim disciplinama.

- Prvi put učestvujem, ali svojom igrom nadam se da ćemo pomoći našem sugrađaninu DŽaji da prikupi novac da dalje liječenje - rekla je Anđela Јoksimović iz OOK Leotar.

Organizatori turnira istakli su da je ove godine, osim humanosti, akcenat bio na druženju i korektnoj igri.

- Ovo je već treća godina da organizujemo, i studenti su baš zainteresovani i izašli su u susret. Nadamo se da ćemo i sljedeće godine isto ovako orfganizovati i da će odziv biti još veći - istakao je Siniša Dropo student Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje.

Sve što su profesori, kroz brojne projekte, uložili u studente, oni svojim plemenitim aktivnostima višestruko vraćaju. Na Fakultetu za proizvodnju i menadžment kažu, da su njihovi studenti na ovaj način pokazali još jednu važnu osobinu u svojoj ljestvici učenja, a to je moralna vrijednost.

- Ispred našega fakulteta iali i Univerziteta u Istočnom Sarajevu našim studentima želim da čestitam i da pružim punu podršku, jer kroz ovakve aktivnosti pokazuju visok stepen društvene odgovornosti i daju nam nadu da za ovaj globalni svijet ima spasa, jer oni zapravo u prioritet stavljaju ovakve aktivnosti - naglasio je Dušan Јokanović dekan Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje.

Danijel Pudar – DŽaja, prije četiri godine doživio je nezgodu i povrijedio kičmu prilikom skoka u more, što je prouzrokovalo paralizu ekstremiteta. Od tada vodi bitku sa paralizom ekstremiteta. U Trebinju su organizovane brojne akcije prikupljanja novčane pomoći za DŽajino liječenje, u nadi da će on iz svega ovoga izaći kao pobjednik.