latinica  ћирилица
21/04/2019 |  21:11 ⇒ 21:23 | Autor: RTS

Radnički pobijedio Partizan, meč prelomio gol iz ofsajda

Niški Radnički savladao je, nakon preokreta, ekipu Partizana na Čairu (3:1). Stojanović, Grbić i Ranđelović su pogodili za domaći sastav, dok je jedini gol za crno-bijele djelo Đorđa Ivanovića. Pogodak koji je promijenio tok utakmice, djelo Petra Grbića, postignut iz situacije koju će vjerovatno nešto teže biti objasniti "sudijskom greškom".
Radnički - Partizan - Foto: RTS
Radnički - PartizanFoto: RTS

Nakon trijumfa nad Čukaričkim u uvodnom kolu finalnog dijela srpskog šampionata, crno-bijeli su tako ubilježili i prvi poraz.

Nenad Lalatović, trener Radničkog, govorio je poslije prvog meča u polufinalu Kupa Srbije između dva rivala i poraza njegovog tima u Beogradu da će Partizan imati velikih problema na "terenu koji nije tepih" na jugu Srbije, a to je, makar djelimice, svoju potvrdu dobilu i u nedjeljnoj utakmici.

Partizan se mučio u prvom dijelu, a Radnički, kako obično biva u sličnim okolnostima i na sličnim terenima kada jedna ekipa svoju dominaciju želi da ostvari posjedom, a druga ritmom i energijom, je djelovao konkretnije.

Svakako nije, međutim, bio dovoljno konkretan s obzirom da je prvi gol postigao ipak Partizan. Đorđe Ivanović je pogodio u finišu prvog deijla utakmice.

Ipak, u doslovce posljednjoj situaciji u nadoknadi prvog poluvremena, Stojanović je lijepo pogodio iz slobodnog udarca za ivice kaznenog prostora.

Dva tima su na odmor otišla rezultatski poravnata.

Ekipa Nenada Lalatovića je u otvaranju drugog poluvremena, posleij akcije koja je jedna od osnovnih karakteristika svih ekipa koje je vodio ovaj trener (a u Srbiji ih je zaista puno) – dakle, govorimo o kontranapadu i brzom napadu – stigao do prilike da ugrozi gol Partizana.

A onda se dogodila situacija koja je, to sada vidimo, prelomila susret. Petar Grbić, nekada fudbaler Partizana, uputio je loptu iskosa sa lijeve strane. Ona je bila namjenjena Ranđeloviću, čija distanca od pretposljednjeg fudbalera Partizana se mjeri metrima prije nego centimetrima, koji je bio u ofsajdu.

Lopta je ušla u gol, a da je mladi fudbaler nije dodirnuo, što naravno, ako se govori o striktnom pridržavanju fudbalskim pravilima (jel‘ postoji još neki način?), i dalje čini ofsajd, jer je stajao direktno ispred golmana Partizana Kljajića.

Štaviše, on je čak i napravio fintu telom, prevarivši i time čuvara mreže crno-bijelih, što čitavu situaciju čini očiglednijom. Međutim, arbitar Bojan Nikolić i njegovi pomoćnici (ili pomoćnik, u ovom slučaju) to nisu vidjeli, te je Radnički poveo.

Nedugo zatim, a posle negodovanja fudbalera Partizana i smirivanja od strane njihovog trenera Save Miloševića, Radnički, očevidno ohrabren momentumom koji je sada bio na njegovoj strani potpuno, postiže još jedan gol i time rješava pitanje pobjednika.

Radnički je drugi na tabeli plej-of lige, dok je Partizan treći zajedno sa Čukaričkim, a sa samo bodom zaostatka za njima jeste ekipa Mladosti iz Lučana.