latinica  ћирилица
22/04/2019 |  11:24 ⇒ 11:48 | Autor: RTS

Privođenja zbog ubistva Veselina Vukotića

Inspektori kriminalističke policije priveli su na informativni razgovor 26 osoba bliskih "kavačkom klanu" kako bi provjerili njihov alibi u vrijeme ubistva Kotoranina Veselina Veska Vukotića, oca Јovana i Igora Vukotića, objavio je "Dan".
Privođenje za ubistvo Vukotića (Foto:cdm.me) -
Privođenje za ubistvo Vukotića (Foto:cdm.me)

Policija je, kako saznaje Dan, na licu mjsta pronašla šest čaura. Sumnja se da je u atentatu korišćen poluautomatski pištolj. Činjenica da ubica nije ostavio gotovo nijedan trag otežava policijsku istragu.

Istražitelji vjeruju da iza ove likvidacije stoji "kavački klan" koji je u sukobu sa sinovima ubijenog Veselina Vukotića, Igorom i Јovanom, prenose Vijesti.

Dodatno je pojačano obezbjeđenje članova ova dva klana pošto se strahuje da će ova likvidacija izazvati nove krvave obračune u Kotoru i drugim gradovima širom regiona i Evrope.

Vukotić je ubijen preksinoć ispred kuće u kojoj je živio u kotorskom naselju Dobrota. Smrtonosne hice u Vukotića ispalila je za sada nepoznata muška osoba.

Otac vođa "škaljarskog klana" u nekoliko navrata je putem medija tvrdio da policija, posebno pojedine strukture iz Agencije za nacionalnu bezbjednost, podmeću njegovim sinovima i da njegovoj porodici crtaju mete, podsjeća Dan.

Prema preliminarnim rezultatima istrage i onoga što se moglo vidjeti na snimcima sa okolnih video-nadzora, ubica je na glavi imao kačket. Na snimcima se vidi i saučesnik koji mu je pomogao nakon ubistva.