latinica  ћирилица
22/04/2019 |  11:26 ⇒ 12:47 | Autor: RTRS

Prijedor: Izvedena predstava "Frenki i DŽoni"

U Pozorištu Prijedor izvedena je predstava "Frenki i DŽoni" prema tekstu Terensa MekNilija i u režiji Tee Pudarić.

Predstava nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Beograda i Narodnog pozorišta iz Sombora, a odigrana je u okviru revijalnog programa 14. međunarodnog festivala pozorišta "Zlatna vila".

"Frenki i DŽoni" je romantična komedija u kojoj nastupaju srpske glumačke zvijezde Sloboda Mićalović i Igor Đorđević. Prijedorska publika prihvatila ju je sa oduševljenjem.

Predstava se bavi pitanjem mogućnosti zasnivanja nove veze muškarca i žene u četrdesetim godinama, koji iz prethodnih veza nose ružna iskustva.

Uprkos tome, pristaju da daju šansu vezi koja od starta izgleda osuđena na propast.

- Svaka dobra piča, čini mi se, govori o ljubavi. Uglavnom o njenom nedostatku i o tome koliko za tu istu ljubav treba imati hrabrosti i upustiti se, pogotovo ako imate te godine koje imaju ta naša dva junaka i koji već imaju neke ožiljke i loša oiskustva - priča Igor  Đorđević.

- Tokom predstave ne možemo ni da naslutimo zašto, samo vidimo da ona ima gomilu nekih, uslovno rečeno, frustracija i strahova, da bi na kraju saznali da je ona i fizički zlostavljana. Tako da vjerujem da žene  mnogo teže daju šansu, drugu šansu muškarcu. Teže im je da povjeruju da baš taj neće više nikada da joj naškoi - kaže Sloboda Mićalović.

U okviru 14. međunarodnog festivala pozorišta "Zlatna vila" biće odigrano sedam predstava, pet u takmičarskoj konkurenciji i dvije revijalne.

Gradsko pozorište iz Podgorice večeras će izvesti predstavu "Čuvari tvog poštenja" prema tekstu i u režiji Borisa Liješevića.

Medijski partner Festivala je Radio-televizija Republike Srpske.