latinica  ћирилица
22/04/2019 |  13:26 ⇒ 19:38 | Autor: SRNA

Obaveza svih građana da čuvamo i razvijamo Srpsku (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas povodom Dana grada Banjaluke da je obaveza svih građana Srpske da čuvaju i razvijaju Srpsku svakoga dana.

Nakon polaganja vijenaca na Spomenik palim borcima NOR-a na Trgu palih boraca, Cvijanovićeva je čestitala svim građanima Dan grada i poručila da je to veoma važan dan i jer je tada donesena sloboda svim stanovnicima Banjaluke, ističući da je to bila borba za uzvišene ciljeve i ideale koja je donijela veliku slobodu.

Ona je naglasila da od tada naša obaveza traje sve ove godine i decenije i proteže se u budućnost da čuvamo mir i slobodu i cijenimo to što su drugi dali svoje živote i dijelove tijela pobijedivši tada veliko zlo da bi smo mi danas uživali u miru i slobodi.

- Naša je obaveza da budemo oprezni i da vodimo računa o svim ekonomsko-finansijskim i političkim izazovima Republike Srpske i da se jedinstveno odbranimo od svih pokušaja i nastojanja da se umanji njen kapacitet, značaj, oduzmu njene nadležnosti ili da se degradira ono što je Republika Srpska dobila po Dejtonskom Ustavu - rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Cvijanovićeva položila vijence (Foto: RTRS)

Cvijanovićeva je napomenula da se ne smije zavoraviti ni onaj teški period koji je došao nakon toga - Odbrambeno-otadžbinski rat Republike Srpske kada je srpski narod ponovo morao da odbrani svoju slobodu i pravo na miran život.

Ona je rekla da vjeruje u Banjaluku koja se razvija i koja će svake godine biti sve naprednija i sve bolja.

- Banjaluka je žila kucavica i srce cijele Republike Srpske i naša pažnja treba da bude usmjerena prema svim opštinama i lokalnim zajednicama - zaključila je Cvijanovićeva.

Vijence na Spomenik palim borcima NOR-a na Trgu palih boraca osim Cvijanovićeve položili su i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, dok je u ime srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika vijenac položio general Dragan Vuković.

Vijence su položili i generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, delegacije Republičke i Gradske organizacije SUBNOR-a Banjaluka, te predstavnici političkih partija koje djeluju u republičkom i gradskom parlamentu SNSD-a, DEMOS-a, DNS-a, SP-a, Ujedinjene Srpske i PDP-a.