X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
22/04/2019 |  14:34 | Izvor: SRNA

Uhapšena dva lica zbog pokušaja krijumčarenja 11 migranata

Pripadnici Јedinice granične policije Trebinje danas su, u okviru operativne akcije "Bastion", uhapsili dvojicu državljana BiH zbog postojanja osnova sumnje da su pokušali da prokrijumčare 11 državljana Iraka iz Crne Gore u BiH.
Migranti (arhiv) - Foto: RTRS
Migranti (arhiv)Foto: RTRS

Iz Granične policije BiH saopšteno je da se među krijumčarenim migrantima nalazilo i petoro djece.

Krijumčarenje je spriječeno kontrolom putničkih vozila "škoda" i "mercedes" registarskih oznaka BiH u graničnom pojasu na području Bileće.

Ilegalni migranti nisu imali identifikacione dokumente, a posjedovali su potvrde da su tražioci azila u Crnoj Gori.

O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, a u toku je dalji rad na ovom slučaju.

Službenici Јedinice granične policije Aerodroma Banjaluka kontrolom pasoša četvoro stranih državljana na letu za Berlin otkrili su falsifikovane specijalne pasoše Turske kojima su oni pokušali izaći iz BiH.

Pregledom prtljaga našli su još 10 dokumenata /četiri pasoša, četiri lične karte i dvije vozačke dozvole Turske/, za koje postoji sumnja da su falsifikovana.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo falsifikovanja isprave, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

U toku je dalji rad na ovom slučaju.

Pripadnici Јedinice granične policije Orašje, prilikom pregleda stvari državljanina BiH čiji su inicijali H.Č. /26/, otkrili su falsifikovanu vozačku dozvolu BiH.

H.Č. je kontrolisan u autobusu koji saobraća na relaciji Tuzla-Hamburg na graničnom prelazu Orašje na izlasku iz BiH.

Službenici Јedinice granične policije Brod uhapsili su državljanina BiH čiji su inicijali D.A. /43/, za kojeg je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog krijumčarenja ljudi.

On je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Brod i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici ove jedinice lišili su slobode i državljanina BiH čiji su inicijali M. G. /26/ jer ga potražuje Opštinski sud u Velikoj Kladuši zbog teške krađe.

On je predat službenicima Sudske policije Odžak.

Prilikom ulaska u BiH, na prelazu Hum, uhapšen je državljanin BiH I.D. /41/, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Doboju zbog teške krađe.

Službenici Јedinice granične policije Hum predali su ga službenicima Okružnog centra Sudske policije Trebinje.

Službenici Јedinice granične policije Gradiška su, prilikom ulaska u BiH, na prelazu Gradina lišili slobode državljanina BiH čiji su inicijali N. M. /45/, za kojeg je provjerama utvrđeno da je MUP Republike Srpske raspisao potjernicu zbog krijumčarenja ljudi.

On je predat službenicima MUP-a Republike Srpske.