latinica  ћирилица
22/04/2019 |  14:56 ⇒ 15:50 | Autor: SRNA

Grabovac: Jahorina ekonomski forum biće najkvalitetniji do sada

Izvršni direktor Udruženja ekonomista Republike Srpske "Svot" Saša Grabovac izjavio je danas Srni da će četvrti "Јahorina ekonomski forum", koji počinje sutra, biti najkvalitetniji do sada kada je riječ o učesnicima.
Јahorina Ekonomski Forum - Foto: nezavisne novine
Јahorina Ekonomski ForumFoto: nezavisne novine

Grabovac kaže da je tema ovogodišnjeg foruma "Ekonomija novog doba - inovacije, digitalizacija i komunikacione tehnologije kao baza ekonomskog razvoja" specifična i da je cilj skupa da ukaže na važnost okretanja digitalnoj ekonomiji i razvoju informaciono-komunikacionih tehnologija, odnosno četvrtoj industrijskoj revoluciji.

- Cilj foruma je da, prije svega, nosiocima najodgovornijih funkcija u vlasti, poslovnoj zajednici i kompanijama ukaže na značaj praćenja trendova i naš zaostatak za trendovima u svijetu. Treba nam povezivanje informatike i industrije na sve moguće načine i ako ne uhvatimo priključak u najskorije vrijeme, posljedice po našu ekonomiju i cijelo društvo biće nesagledive - smatra Grabovac.

Јahorina ekonomski forum organizuje Udruženje ekonomista Republike Srpske Svot u saradnji sa Savezom ekonomista Srbije i pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske Željke Cvijanović i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Najavljeno je da će skupu prisustvovati i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić i drugi zvaničnici, predstavnici institucija, poslovne i akademske zajednice i brojnih renomiranih domaćih i stranih kompanija.

Dvodnevni Јahorina ekonomski forum biće otvoren sutra u 10.00 časova u hotelu "Termag" na Јahorini.